Jakie opony zimowe do TM3 ?

Bronek

Pionier e-mobilności
nie tu :)
Faktycznie chyba te BT nie mają resetu, ale może jak czytają nowe ciśnienie to gdzieś indziej jest rezygnacja z trybu fabrycznego???
A zmień fikcyjnie koła, może tam po zmianie pojawi Ci się ten przycisk kalibracji???
Inteligencja Elona ma swoje pokrętne metody, może uda się naszej niewielkiej ilości IQ coś tu pokombinować
tempFileForShare_20211120-132637_copy_1024x768.jpg

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Jak pisałem wcześniej w wątku zmiana na chwile rozmiaru resetuje czujniki. Ostrzegam iż powoduje to reset interfejsu, więc nie podczas jazdy.

krzyss

Pionier e-mobilności
nie tu :)
Faktycznie chyba te BT nie mają resetu, ale może jak czytają nowe ciśnienie to gdzieś indziej jest rezygnacja z trybu fabrycznego???
A zmień fikcyjnie koła, może tam po zmianie pojawi Ci się ten przycisk kalibracji???
Inteligencja Elona ma swoje pokrętne metody, może uda się naszej niewielkiej ilości IQ coś tu pokombinować
View attachment 2855
Nic nie daje. Zmienilem nawet kola na zimowe gdzie sa nowe czujniki i nic nie trzeba bylo resetowac. Chyba elon wymusza w ten sposob odpowiednie cisnienie zeby zuzycie bylo mniejsze :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Na zimę warto mieć takie nieprzekombinowane. Dobrze się myje wszystko z soli, bo więcej dziury jak cudowania dizajnerskiego. Czyli widać bebechy

Ps to jak z boostem w pierwszy dzień.
Kur... jak jest CICHO.
jutro już zapomnę o poprzednich

ELuk

Pionier e-mobilności
Dzisiaj miałem okazję przetestować Michelin Alpin 5 w warunkach opadów śniegu na drodze w temperaturze ok 0.
Opony są kapitalne. Trzymają idealnie, jazda 130 w opadach śniegu bezproblemowa 😉👍
Zachowajcie ostrożność. ✌️

Relevant

Fachowiec
Dzisiaj miałem okazję przetestować Michelin Pilot Alpin 4 w warunkach opadów śniegu na drodze w temperaturze ok 1.
Opony są kapitalne. Trzymają idealnie, auto od zera przyspieszało nie gorzej niż na letnich 😉👍
Zachowajcie ostrożność. ✌️

t3sla4sun

Zadomawiam się
zmieniłem i kapse psiknąłem w deszczu. Jak będzie odlazić to się psiknie :)
Nawet jak na felgi zwykle to nie jest szpetnie
I zrobiło się cicho

View attachment 2892View attachment 2893

Supcio przygotowanie zimowe :)

Takie pytanie pomocnicze ;) Jeżeli chciałbym kupić felgi (bo jeszcze nie mam w ogóle),to
a) muszą być jakieś specjalne jeżeli mam czujniki ciśnienia?
b) do kół AERO 18'', to będą 235/45R18 ?
c) jakie jest rozstaw śrub na zdjęciu?