Tesla Y - sprawdzenie przed zakupem

Zorg

Nowy na Forum
Witam
kupuje tesle Y , autko jest z 2023 ,postanowiłem że przed zakupem poproszę właściciela o zapisanie auta na procedurę testowa w Tesli
nie pamiętam nazwy, takie sprawdzenie niby wszystkiego za ok 700pln, niestety w Katowicach (moja okolica) termin jest 26 dni
w Warszawie 17, i jedynie Poznań ma 5 dni, auto zostało zapisane jednak mam teraz wątpliwości, ponad 5h w 1 stronę, czy to ma sens?
może jestem przesadnie ostrożny?
Głównie chce rozwiać wątpliwości czy przez jakieś zaniedbanie auto nie straciło gwarancji, czy ew ktoś jeździ teslą do jakiegoś warsztatu na Śląsku
który można uznać za na tyle pewny by to sprawdził sam nie powodując ryzyka utraty gwarancji ?

pozdrawiam

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Witam
kupuje tesle Y , autko jest z 2023 ,postanowiłem że przed zakupem poproszę właściciela o zapisanie auta na procedurę testowa w Tesli
nie pamiętam nazwy, takie sprawdzenie niby wszystkiego za ok 700pln, niestety w Katowicach (moja okolica) termin jest 26 dni
w Warszawie 17, i jedynie Poznań ma 5 dni, auto zostało zapisane jednak mam teraz wątpliwości, ponad 5h w 1 stronę, czy to ma sens?
może jestem przesadnie ostrożny?
Głównie chce rozwiać wątpliwości czy przez jakieś zaniedbanie auto nie straciło gwarancji, czy ew ktoś jeździ teslą do jakiegoś warsztatu na Śląsku
który można uznać za na tyle pewny by to sprawdził sam nie powodując ryzyka utraty gwarancji ?

pozdrawiam
Gwarancja, jest zapisana w aplikacji.
EV REPAIR GARAGE - ma autoryzowane warsztaty partnerskie, jest w Katowicach.

danielm

Pionier e-mobilności
nie wiem co to za test, nie słyszałem o nim. ale 700zł to raptem jedna roboczogodzina ich serwisu więc nie wiem co w godzinę mogą sprawdzić. pewnie wszystko i nic

Zorg

Nowy na Forum
A ktoś był Teslą w warsztatach pod szyldem EV Repair w Katowicach lub Rybniku?
Wiem że gwarancja jest w aplikacji, i w aplikacji jest (auto jest krajowe) mi chodzi o to czy nie miało miejsca coś o czym Tesla a może i sam właściciel nie wie , nap przy wymianie opon źle podparli i widać coś na baterii do czego potem się serwis przyczepi, albo ktoś o coś zahaczył z tym samym skutkiem.
Wiem że to trochę paranoiczne, ale strata gwarancji w takim aucie sporo zmienia i chce mieć czyste sumienie, Myślałem o warsztacie w Rybniku, ale w opiniach są same Audi, oczywiście spalinowe
i nie mam pewności czy będzie osoba oglądająca wiedzieć czego szukać i czy ew. sama czegoś nie zrobi co podważy gwarancje

Zorg

Nowy na Forum
Mam prośbę, czy ktoś posiadający tesle Y LFP może sprawdzić co mu pisze w CEP?
bo w tej co mam kupić pisze Wariant Y6LR
to się jakoś głupio kojarzy z Long Range :)

inter

Pionier e-mobilności
Mam prośbę, czy ktoś posiadający tesle Y LFP może sprawdzić co mu pisze w CEP?
bo w tej co mam kupić pisze Wariant Y6LR
to się jakoś głupio kojarzy z Long Range :)
To wersja baterii Y6LR with CATL LFP60 battery

inter

Pionier e-mobilności
A niskonapięciowy to dalej kwasówka w Y2023, czy litowy?
Od 2021 roku jest niskonapięciowy akumulator litowo-jonowy

Zorg

Nowy na Forum
Thx Inter, może jeszcze wiesz jak to jest z filtrami kabinowymi do Y, bo podobno są jakieś 2 typy
musiał bym zamówić a nie chciał bym dostać od chińczyka tych niepasujących :)

inter

Pionier e-mobilności
Thx Inter, może jeszcze wiesz jak to jest z filtrami kabinowymi do Y, bo podobno są jakieś 2 typy
musiał bym zamówić a nie chciał bym dostać od chińczyka tych niepasujących :)
Jest filtr kabinowy taki sam jak do 3, wymiana w środku od strony pasażera. Oraz HEPA wymiana z przodu po otwarciu klapy.
W menu serwis masz info który należy wcześniej wymienic.