Pompa ciepła jest zarówno w acenta jak i n-connecta. Tutaj nie ma różnicy. Różnica jest w tym, że n-connecta ma wstawki piano black (na przykład słupki drzwi). Do tego n-connecta standardowo wychodziła na kołach 17 cali, acenta na 16 cali. N-connecta ma lusterko fotochromatyczne, z tego co pamiętam to acenta nie ma. Tak samo n-connecta ma lusterka składane elektrycznie a acenta nie ma. W n-connecta można było dokupić pro-pilota (taka nissanowska wariacja na temat autopilota), w acenta się nie dało. N-connecta często ma pół-skórę (bardzo polecam), w acenta nie było nawet w opcji. N-connecta ma monitoring ruchu poprzecznego (gdy wycofujesz z prostopadłego miejsca postojowego) - też bardzo polecam. Nie ma tego zdaje się w acentach. N-connecta może też mieć przednie światła full led, w acentach takiej opcji nie było. N-connecta domyślnie ma ładowarkę AC 7,2kW, w acentach była w opcji (domyślnie acenta miała 3,6kW). Nie widziałem n-connecty bez kamer 360 stopni, ale nie jestem pewien, czy była w standardzie. W acentach tylko w opcji. N-connecta ma w standardzie przednie i tylne czujniki parkowania, w acentach przednie były opcjonalne.
To chyba tyle różnic (nic mi na szybko nie przychodzi do głowy). Pozostałe opcje wyposażenia (jak podgrzewane fotele albo podgrzewana kierownica) mogą być zarówno w acenta jak i n-connecta, trzeba już dokładniej sprawdzać. Polecam n-connectę, chyba że różnica w cenie jest zbyt duża. Wtedy odpuść i kup acentę. Tak do 10tys moim zdaniem można dopłacić. Więcej nie.
Piszę o różnica w starszych leafach II (2018-2019 rok). Te wersje ewoluowały i na przykład od rocznika 2021 ładowarka 7,2kW jest w standardzie we wszystkich wersjach.