Ford Explorer

Heniol

Zadomawiam się
Było pytanie czy ktoś z ambasadorów odebrał, dziś w Tarnowie zostały odebrane dwie sztuki, w tym jedna moja RWD Premium. 😁 Pojeżdżę i za 2-3 tyg dam znać jak wrazenia po pierwszych zachwytach nowym autem.
Jakby ktoś miał jakieś pytania to proszę śmiało pytać, postaram się odpowiedzieć.
Btw. Na zdjęciu widoczna naklejka z programu ambasador (już zdjęta😅) i ramki na tablicę z napisem "Jadę elektrycznym Fordem".
20250408_171136.jpg

Last edited:

pejotes

Nowy na Forum
bardzo ładny, gratki!!!!

swojego pewnie za kilka tygodni odbiorę, moglbys powiedziec jak wrażenia na temat kamery cofania, jej jakosci, odwzorowania kilka metrów za autem. Na jezdzie probnej miałem awd z driving assistance package i tam było wyjątkowo kiepskiej jakości to 360 i sama kamera wstecz :-(

Heniol

Zadomawiam się
bardzo ładny, gratki!!!!

swojego pewnie za kilka tygodni odbiorę, moglbys powiedziec jak wrażenia na temat kamery cofania, jej jakosci, odwzorowania kilka metrów za autem. Na jezdzie probnej miałem awd z driving assistance package i tam było wyjątkowo kiepskiej jakości to 360 i sama kamera wstecz :-(
Też nie mam 360, w testowym była ta 360, i mam wrażenie że jest lepsza rozdzielczość w tej zwykłej. Więc żadna strata bo ta 360 była kiepska. Poza tym lusterka są super i czujniki przód/tył. Totalnie bym się tym nie przejmował 😬

Rozwrot

Fachowiec
Dziś i ja odebrałem (w końcu) auto.
Wersja AWD 340KM + pakiet Driver Assistance.
Przejechałem 300km, energii poszło sporo bo dojechałem z zasięgiem 50km, ale było zimno, wiało i używałem podgrzewaczy. Średnia prędkość 90km/h, nie przekraczałem 120km/h.

Niestety nie obyło się bez problemów, samochód musi wrócić do ASO. Ostatnio Ford zrobił jakąś aktualizację i niestety w autach (nie wiem czy wszystkich) wyświetla się błąd poduszki.
Temat znany, mają to wkrótce rozwiązać, jest na to jakaś procedura. Niesety nie mogłem zostawić auta u dealera u którego kupiłem (inne miasto), ale jestem umówiony w Bemo.

IMG_6393.JPGIMG_6394.JPG