Nie załapałem się na dopłatę Mój Elektryk bo Sandander Multirent przez 2 miesiące po prostu nie wysłał wniosku.

ksiazezbajki

Zadomawiam się
Nie znalazłem takiego tematu a sprawa jest dość poważna. 27000 zł piechotą nie chodzi. Chętnie się podzielę pieniędzmi z osobą, która mi pomoże coś odzyskać.

Potrzebuję porady jak odzyskać pieniądze z Santander Multirent (finansowanie Tesla)/BOŚ.
Na początek pytanie do Was czy spotkaliście się z taką sytuacją lub możecie kogoś polecić kto zająłby się odpłatnie moim problemem.
Kupiłem Teslę Y w połowie 2024 roku.
01.06.2024: Zamówilem samochód
21.06.2024: Wnioski "Mój Elektryk" z podpisami wysłane do Mutirent
28.06.2024: Odebrałem samochód
01.07.2024: Data aktywacji umowy
Teraz po pół roku czekania na moje pytanie, kiedy dostanę pieniądze dostałęm odpowiedź na jedno zdanie:
"Przekazuję odpowiedź:
Klient na dotację się nie załapał. Handlowiec wysłał dokumenty 22 sierpnia, a BOŚ procesował wnioski złożone do 23 sierpnia."

Mój Opiekun z Multirent Santander Pan Paweł Ch...cz zapadł się pod ziemie i nie odbiera telefonów.

Kris_Sixth

Nowy na Forum
Cześć
Ja również straciłem dotację ok 32 tyś PLN, poniżej odpowiedź z NFOŚiGW
Szanowny Panie,
wg informacji, które udało mi się uzyskać od firmy leasingowej, Pana wniosek został podpisany przez Pana 19.08.2024r. Firma leasingowa nie zdążyła go przeprocesować przed zamknięciem naboru.

Firma MLeasing najwyraźniej nie dopełniła wytycznych.

Krzysiek

KapitanBomba

Zadomawiam się
Też byłbym w tej sytuacji. Na szczęście tesla nie potrafiła wysłać faktury do firmy leasingowej. I odbiór miałem we wrześniu zamiast w czerwcu.

daniel

Señor Meme Officer
Nie znalazłem takiego tematu a sprawa jest dość poważna. 27000 zł piechotą nie chodzi. Chętnie się podzielę pieniędzmi z osobą, która mi pomoże coś odzyskać.

Potrzebuję porady jak odzyskać pieniądze z Santander Multirent (finansowanie Tesla)/BOŚ.
Na początek pytanie do Was czy spotkaliście się z taką sytuacją lub możecie kogoś polecić kto zająłby się odpłatnie moim problemem.
Teraz po pół roku czekania na moje pytanie, kiedy dostanę pieniądze dostałęm odpowiedź na jedno zdanie:
"Przekazuję odpowiedź:
Klient na dotację się nie załapał. Handlowiec wysłał dokumenty 22 sierpnia, a BOŚ procesował wnioski złożone do 23 sierpnia."

Mój Opiekun z Multirent Santander Pan Paweł Ch...cz zapadł się pod ziemie i nie odbiera telefonów.
Masakra. To wszystko przez ten popieprzony model składania dokumentów przez właściciela zamiast sprzedawcę. To samo z fotowoltaiką, termomodernizacją itd. Po prostu wszystko w Polsce się robi od dupy strony.
Zamiast oddelegować zadanie do kogoś kto będzie to robił 1000 razy to rozdajemy to 1000 osobom, które robią to pierwszy i jedyny raz w życiu. Co może pójść nie tak?

Piotrek_Sl

Fachowiec

"Przekazuję odpowiedź:

A nowy program? Jest na samochody od 1.07.2024. Nie wiem, czym jest data aktywacji umowy, pomyślałem, że może zalicza się jako nabycie.

teślomierz

Zadomawiam się
Najpierw zabierają nam podatki by potem pod nadzorem urzednika nam je wydzielać (pomniejszone o koszty urzędnicze.
W takim systemie żyjemy. Normalnie by to auto kosztowało 30k mnie i byś kupił jak człowiek bez latania z dokumentami i martwienia się czy dobrze wypełniłeś..

blazej

Pionier e-mobilności
Chyba nic nie ugrasz… taki klimat. Niby wina leasingu ale to fundusz nagle zamknal nabor.
Niby dlaczego nic nie ugrasz? Ja mam podobną sytuację i zamierzam walczyć w sądzie. To jest rażące niedopełnienie obowiązku, żeby między połową czerwca a połową sierpnia nie wysłać wniosku. W moim przypadku powodem było to, że wniosek w mleasing odbierała Pani, która... potem przestała pracować i w efekcie wniosek zaginął. Po wyczerpaniu procedury reklamacyjnej wręcz należy walczyć o swoje. To nie jest kwestia tygodnia czy dwóch, ale do cholery dwóch miesięcy.

Uprzedzając - jako sp. z o. o. na nowy program się nie łapię, a bez tego programu to nie wiem, czy w ogóle w czerwcu bym się na zakup BEV decydował. Raczej poczekałbym sobie jeszcze z pół roku z decyzją.