Sterowanie Tesla Wallconnector bez Tesli

nabrU

Moderator
Poszukaj moich wypowiedzi (w tym samym dziale), bo mi tu wciskają, że lobbuję tą markę :p

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Rada (którą piszę tutaj po raz N-ty) jest prosta: nie kupować TWC bo on służy tylko do prostego ładowania i otwierania (w Tesli) klapki. Coś więcej i już jest 'pod górkę'. Za tą samą kasę jest o wiele więcej lepszych 'wallbox'ów'...
No ale jak ktoś poszukuje czegoś do prostego ładowania i otwierania klapki to też nie polecasz?
Mi się dodatkowo bardzo ładnie komponuje z elewacją budynku, jak kupowałem 2 lata temu to była jedna z tańszych opcji o dobrej jakości. Dla mnie np. ma większe znaczenie sztywność i długość kabla niż możliwość regulacji prądu ładowania.
Też jakoś szczególnie TWC bym nie polecał (EVSE jak EVSE), ale żeby od razu odradzać?

nabrU

Moderator
Czy ja napisałem mało wyraźnie?
1. Jeśli interesuje Cię wyłącznie ładowanie i otwieranie klapki to swobodnie kupuj TWC.
2. Jeśli jednak już teraz chcesz coś więcej od EVSE (lub sądzisz, że za rok czy dwa możesz potrzebować - a gwarantuję, że takie potrzeby prędzej czy później będą) lepiej wydać podobną kasę na co innego.

To oczywiście moje opinia i nie musisz się z nią zgadzać.

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Czy ja napisałem mało wyraźnie?
1. Jeśli interesuje Cię wyłącznie ładowanie i otwieranie klapki to swobodnie kupuj TWC.
2. Jeśli jednak już teraz chcesz coś więcej od EVSE (lub sądzisz, że za rok czy dwa możesz potrzebować - a gwarantuję, że takie potrzeby prędzej czy później będą) lepiej wydać podobną kasę na co innego.

To oczywiście moje opinia i nie musisz się z nią zgadzać.
Tak?
😉