Zużycie energii EV9

Belkot

Posiadacz elektryka
Skupiliscie sie na tym ze gosc jechal o 20 za duzo na autostradzie (normalnie masakra jak tak mozna szybko jezdzic) a ominelo was ze ten EV9 ma za niskie spalanie.. Przeciez wszystkie testy pokazywały przy 140 duzo wieksze zuzycie. Cos zmieniono?

Nikt z was nigdy nawet przez chwile nie pojechał szybciej niz 140? Tacy swięci jestescie?

boa

Posiadacz elektryka
Ale jakie mylne wrażenie?
190 na publicznej drodze, z rodziną w aucie, w świąteczny weekend powrotów do domu.
Powiedz szczerze - mam rozumieć, że Ty nigdy, ale to przenigdy w całym swoim życiu nie rozpędziłeś się na publicznej drodze ponad ograniczenie prędkości? Nawet na pustym odcinku autostrady? Pytam serio.
Jeśli chcesz wiedzieć, to 190 to było u mnie właśnie na pustym odcinku, bez tempomatu i trochę przez zagapienie - tak dobrze wyciszona jest ev9, nie czuć w ogóle prędkości. Natomiast tak czy siak bym przy sprzyjających warunkach na drodze chciał zobaczyć jak się rozpędza i jak się prowadzi przy wyższych prędkościach, czy koła są dobrze wyważone, czy zbieżność ok itd. Powiedz, dlaczego Ci to tak przeszkadza? I naprawdę nie masz nic do powiedzenia o zużyciu energii?

boa

Posiadacz elektryka
. Przeciez wszystkie testy pokazywały przy 140 duzo wieksze zuzycie. Cos zmieniono?
Nie wiem, ale na pewno mam wgrane wszystkie aktualizacje i zrobione wszystkie akcje serwisowe. Może coś zmienili, a testy ludzie robili 2023-2024 bez tych zmian. Bede donosił z kolejnych tras, bo jak na razie to sam też się zdziwiłem (pozytywnie).

boa

Posiadacz elektryka
Skupiliscie sie na tym ze gosc jechal o 20 za duzo na autostradzie (normalnie masakra jak tak mozna szybko jezdzic) a ominelo was ze ten EV9 ma za niskie spalanie.. Przeciez wszystkie testy pokazywały przy 140 duzo wieksze zuzycie. Cos zmieniono?

Nikt z was nigdy nawet przez chwile nie pojechał szybciej niz 140? Tacy swięci jestescie?
Dzięki za głos rozsądku :)

STMS

Posiadacz elektryka

z matematyką na bakier ? 190 - 140 to wg Ciebie 20 🤣

Vicek

Fachowiec
Powiedz szczerze - mam rozumieć, że Ty nigdy, ale to przenigdy w całym swoim życiu nie rozpędziłeś się na publicznej drodze ponad ograniczenie prędkości? Nawet na pustym odcinku autostrady? Pytam serio.
Jeśli chcesz wiedzieć, to 190 to było u mnie właśnie na pustym odcinku, bez tempomatu i trochę przez zagapienie - tak dobrze wyciszona jest ev9, nie czuć w ogóle prędkości. Natomiast tak czy siak bym przy sprzyjających warunkach na drodze chciał zobaczyć jak się rozpędza i jak się prowadzi przy wyższych prędkościach, czy koła są dobrze wyważone, czy zbieżność ok itd. Powiedz, dlaczego Ci to tak przeszkadza? I naprawdę nie masz nic do powiedzenia o zużyciu energii?
Stary ale to ty dzwonisz:)
Dlaczego każde zwrócenie uwagi komuś kto przekaracza prędkość kończy się zawsze tak samo :)
"bo ty to święty"
Ja nie mam potrzeby chwalenia się publicznie swoim stylem jazdy.
A gdyby interesowało mnie spalanie/zużycie energii aut przy 200km/h to bym zmienił forum.
Zrób jeszcze testy przy 300 i powiedz jak było, może komuś to pomoże w wyborze auta.

Nie traktuj tego osobiście, lubisz zapier... - twoje "prawo". Mi się to może nie podobać i tyle.

boa

Posiadacz elektryka
z matematyką na bakier ? 190 - 140 to wg Ciebie 20 🤣
Co prawda to nie było pytanie do mnie, ale że jest o mnie, to pozwolę sobie na wskazanie, żebyś @STMS skupiał się na słowie pisanym, bo mało najwyraźniej rozumiesz. Poćwicz w wolnej chwili. A tymczasem 160 na tempomacie minus 140 to daje owe 20. Dość proste, prawda? 190 bylo chwilowe. Natomiast powiedz szczerze, czy Ty nigdy ale to przenigdy w swoim życiu jako kierowca lub pasażer nie jechałeś powyżej prędkości kodeksowej? Opowiedz jak to jest i jak jeździsz.

STMS

Posiadacz elektryka
Co prawda to nie było pytanie do mnie, ale że jest o mnie, to pozwolę sobie na wskazanie, żebyś @STMS skupiał się na słowie pisanym, bo mało najwyraźniej rozumiesz. Poćwicz w wolnej chwili. A tymczasem 160 na tempomacie minus 140 to daje owe 20. Dość proste, prawda? 190 bylo chwilowe. Natomiast powiedz szczerze, czy Ty nigdy ale to przenigdy w swoim życiu jako kierowca lub pasażer nie jechałeś powyżej prędkości kodeksowej? Opowiedz jak to jest i jak jeździsz.
Podoba mi się jak dalej prowadzisz do ”samozaorania” i dalej szukasz usprawiedliwień

nic nie dociera … kompletnie nic 😜

boa

Posiadacz elektryka
Stary ale to ty dzwonisz:)
Dlaczego każde zwrócenie uwagi komuś kto przekaracza prędkość kończy się zawsze tak samo :)
"bo ty to święty"
Ja nie mam potrzeby chwalenia się publicznie swoim stylem jazdy.
A gdyby interesowało mnie spalanie/zużycie energii aut przy 200km/h to bym zmienił forum.
Zrób jeszcze testy przy 300 i powiedz jak było, może komuś to pomoże w wyborze auta.

Nie traktuj tego osobiście, lubisz zapier... - twoje "prawo". Mi się to może nie podobać i tyle.
Zobacz, polecam przeczytanie moich wypowiedzi. Na co dzień jezdze na tempomacie 140-150 na autostradzie i 120-130 na eskach (licznikowo, czyli realnie nieco mniej). Czy to jest to Twoje „zapier.alanie”?
EV9 ma v max 200 km/h i dlaczego nie można czasami tego wykorzystać? A przynajmniej choć raz sprawdzić przy warunkach na to pozwalających? Testu 300 nie zrobię z przyczyn obiektywnych, nawet z górki i z wiatrem 😉
Dlaczego miałbyś zmienić forum jeśli chodzi o zużycie przy 200 km/h? To jest chore. Są odcinki w Niemczech bez limitu i dlaczego elektrykiem nie można pojechać szybciej? I dlaczego mamy nie wiedzieć ile zużywa? Albo bać się powiedzieć że jechałem 131 a nie 129? Ludzie, pobudka!
Ale widzę że o sobie to nic nie chcesz powiedzieć, bo oczywiście wyszedłbyś na…. (Każdy wstawi pasujące słowo) 😂