Ford Explorer

Rozwrot

Fachowiec
Byłem dziś na akcji serwisowej dotyczącej akumulatora 12v, a skończyło się bledami poduszki powietrznej i napinacza pasow. Szybka operacja skończyła się “choinką” na desce :/ auto zostało w serwisie, kiedy uda się ogarnąć - nie wiadomo.
Miałem to samo. Serwis w Warszawie ogarnął to w 5 min.

robik130

Zadomawiam się

prosemi

Nowy na Forum
Najem był z możliwością wpłaty 30 lub 36,9 tys. Czy zakładając zwrot z dotacji na poziomie 30 tys., wystarczy wpłacić 30 tys. nieprowadząc DG?

BartekEM

Nowy na Forum
Nie, bo dotacja jest bez VAT. Żeby dostać 30 tys. musisz wpłacić 36900.
Nie zawsze wyciskanie maksymalnej dotacji ma sens. W Arval przy większej wpłacie rata spada zaledwie o 50pln. A musimy zapłacić przecież VAT od wyższej wpłaty własnej i na końcu okazuje sie, że wychodzi prawie na to samo.

qqror13

Zadomawiam się
To szybko, możliwe, że maja większe doswiadczenie z tematem :)
Ja dalej auta nie mam 🙃
U mnie dziś Auto Boss Chorzów wykonał aktualizację w 3,5 godziny. W trakcie dostałem komunikat w aplikacji o problemie z napinaczami pasów, ale po skończonej akcji zniknął. Serwisanci mówili, że musieli podładować aku 12V do pełna, bo tak się powinno robić przed każdą aktualizacją serwisową. Nie powiedzieli jaki był stan naładowania jak przyjechałem, ale żadna kontrolka się nigdy nie zaświeciła.

Przy okazji chciałem się przywitać. Od 14 marca jeżdżę RWD 77kwh wersja Explorer. 4850 km przejechane i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam

Last edited:

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Przy okazji chciałem się przywitać. Od 14 marca jeżdżę RWD 77kwh wersja Explorer. 4850 km przejechane i jestem bardzo zadowolony.
Jak się spisuje na autostradzie (zasięg)?

qqror13

Zadomawiam się

Czy to możliwe, że „77 kWh 135kW” osiągnęło 145kW? Czy testowali jednak AWD 79kWh?
Mnie się udało rozpędzić tylko do 115kW.