Dostawy Y Juniper - 2025

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Tak właśnie musiałem zrobić - tylko nie trzeba ponownie wypełniać wniosku. Dostałem takie info: "zgodnie z nowymi wytycznymi Tesli, wnioski dotyczące promocyjnego leasingu powinny być składane za pośrednictwem aplikacji"
Czyli wypełniony wniosek dodaję jako załącznik w aplikacji?

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Tego niestety nie wiem, bo ja już miałem wszystko załatwione po czym dostałem info, że muszę zrobić zamówienie przez aplikację aby weszło te promocyjne finansowanie. Nie prosili mnie o ponowne wypełnianie wniosku.
Z jednej strony wolałbym przez aplikację, ale wtedy nie mam gwarancji, że jakaś prowizja pójdzie do osoby, z którą się kontaktuję, czy to jest może tylko 1 agent?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Z jednej strony wolałbym przez aplikację, ale wtedy nie mam gwarancji, że jakaś prowizja pójdzie do osoby, z którą się kontaktuję, czy to jest może tylko 1 agent?
To może zapytaj tego agenta jak zamówić, żeby było przypisane do niego? ;-) Generalnie jeśli zewnętrzny leasing to warto mieć już wstępnie nagrany przed zamówieniem bo czasami sprawy idą błyskawicznie. U mnie np. była gotowość ze strony Tesli już po kilku dniach od zamówienia bo moja konfiguracja właśnie przyjechała "na magazyn".

nedro

Zadomawiam się
Moja pierwsza Tesla zamówiona:) Y AWD Stealth Gray czarne wnętrze. Vin dostałem po paru h od złożenia zamówienia, decyzja o leasingu 15 minut po złożeniu wniosku. Powiem Wam, że nie wiem skąd brednie które czytałem w necie o tym że w Tesli to tylko recepcjonistka ukrainka z łamaną polszczyzną i radź se sam. Odczucie przysłowiowego "premium" zdecydowanie bardziej czuć niż w Skodzie czy Hyundaiu...
Jeśli chodzi o leasing w promocji to u mnie był jakiś błąd na stronie Santandera i mi nie pokazywał tej oferty jak sam próbowałem wyklikać. Załatwiłem przez handlowca.

Teraz zostaje czekać na dostawę z Berlina i jazda:)

Jaceq

Pionier e-mobilności
Moja pierwsza Tesla zamówiona:) Y AWD Stealth Gray czarne wnętrze. Vin dostałem po paru h od złożenia zamówienia, decyzja o leasingu 15 minut po złożeniu wniosku. Powiem Wam, że nie wiem skąd brednie które czytałem w necie o tym że w Tesli to tylko recepcjonistka ukrainka z łamaną polszczyzną i radź se sam. Odczucie przysłowiowego "premium" zdecydowanie bardziej czuć niż w Skodzie czy Hyundaiu...
Jeśli chodzi o leasing w promocji to u mnie był jakiś błąd na stronie Santandera i mi nie pokazywał tej oferty jak sam próbowałem wyklikać. Załatwiłem przez handlowca.

Teraz zostaje czekać na dostawę z Berlina i jazda:)
Gratulacje, znakomity wybór. Mam taką samą 😀 Jeśli tak szybko dostałeś VIN to jest duża szansa że auto już jest w Polsce. U mnie tak było. Wówczas możesz odebrać praktycznie od ręki tylko trzeba załatwić formalności oraz zarejestrować

nedro

Zadomawiam się
Gratulacje, znakomity wybór. Mam taką samą 😀 Jeśli tak szybko dostałeś VIN to jest duża szansa że auto już jest w Polsce. U mnie tak było. Wówczas możesz odebrać praktycznie od ręki tylko trzeba załatwić formalności oraz zarejestrować
Delivery Advisor z Tesli się odezwał, że auto jest w Berlinie. Jak ruszy transport do PL to będę miał dopiero możliwość umówić wstępny termin odbioru.

entersitt

Nowy na Forum
Procedura zamówienia Tesli Y. Tesla Y napęd na tylne koła zamówiona 11-04-2025, vin dostałem 07-05-2025, faktura przyszła 08-05-2025, planowany termin dostawy 13-05-2025. Dzisiaj 09-05-2025 dostarczenie potwierdzenia wpłaty. Teraz czekam na dokumenty rejestracyjne.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Przy takich firmach nie wprowadza się nowych produktów po 2 miesiącach od wprowadzenia nowego 😅

Ulepszeń / zmian osobiście spodziewałbym się dopiero w modelu performance. Zwykły Y może zostać ulepszony najwcześniej za rok / dwa 🤷🏼‍♂️
W przeciwieństwie do większości marek, w teslach ulepszenia są wprowadzane na bieżąco, nawet kilkadziesiąt razy do roku. Większość z tych modyfikacji jest niewidzialna dla użytkowników

Nowe warianty i nowe modele są zapowiedziane na ten rok

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Procedura zamówienia Tesli Y. Tesla Y napęd na tylne koła zamówiona 11-04-2025, vin dostałem 07-05-2025, faktura przyszła 08-05-2025, planowany termin dostawy 13-05-2025. Dzisiaj 09-05-2025 dostarczenie potwierdzenia wpłaty. Teraz czekam na dokumenty rejestracyjne.
Gratuluję! Jaki config? Tj. lakier/koła/tapicerka?

Najnowsze dyskusje