no to mamy drugiego Riviana w PL :)

eSUBA94

Posiadacz elektryka
To pewnie widziałeś, ale w razie czego wkleję https://www.oem1stop.com/content/rivian

widziałem, brakuje mi tylko na temat ramy bo jest mało informacji, z tego co Munro pokazywał są to odlewy aluminiowe ale i stalowe

zawieszenie pneumatyczne jakby coś to mam gdzie serwisować a rivian zamawia je z jakiejś brytyjskiej firmy, podobnie jak tesla brała kiedyś chyba od continentala

ucha wahaczy nie zamierzam próbować regenerować tylko zamówię całe

szczur333

Zadomawiam się
no w koncu cos sie dzieje z tymi rivianami, szkoda ze tak daleko jestes ode mnie :(

ja w styczniu bylem na kupnie i gdyby byla sztuka warta licytacji to pewnie bym kupił, ale potem wynikło pare rzeczy i niestety musialem sie wtrzymac

szukam też katologu z częsciami i schematów ale nic nie ma, tymczasem tesla daje wszystkie rysunki które jak klikasz pokazuje ci numer każdej części

wlasnie niezrozumiale jest dla mnie to ze dany producent nie ma katalogu z czesciami, mam dwa niszowe pojazdy jak traktorek elektryczny stiga i emoto harleya livewire i elegancko pelny katalog jest, a jak wklei sie part number do google to wyskakuja strony (glownie zagraniczne) nawet z cenami czesci i mozna fajnie oszacowac koszt naprawy

eSUBA94

Posiadacz elektryka
no w koncu cos sie dzieje z tymi rivianami, szkoda ze tak daleko jestes ode mnie :(

ja w styczniu bylem na kupnie i gdyby byla sztuka warta licytacji to pewnie bym kupił, ale potem wynikło pare rzeczy i niestety musialem sie wtrzymac

wlasnie niezrozumiale jest dla mnie to ze dany producent nie ma katalogu z czesciami, mam dwa niszowe pojazdy jak traktorek elektryczny stiga i emoto harleya livewire i elegancko pelny katalog jest, a jak wklei sie part number do google to wyskakuja strony (glownie zagraniczne) nawet z cenami czesci i mozna fajnie oszacowac koszt naprawy

zamierzam nim trochę jeździć po zlotach więc nigdy nie mów nigdy, najczęściej jak już jestem gdzieś to Poznan/Wroclaw

ale faktycznie jak na to ile czasu auto jest na rynku - prędzej spotkasz F150 EV z prytwatnego importu niż właśnie Riviana, jeden dealer ze Śląska rok temu wystawił R1T ale nie wiem jak się skończyło

Hummery można też spotkać z Ukrainy u nas
1743343583708.png

to prawda z numerami praktycznie zostaje mi tylko ebay i google grafika i powiem ci że każda kolejna licytacja z rozbitym przodem i jej fotki dostarcza mi więcej info jakie konkretnie części tam siedzą, gdzie są śrubki, gdzie zatrzaski, gdzie spawy

Nawet na Podlasiu spotkasz Cybertrucka z wallboxem
1743343517756.png

szczur333

Zadomawiam się
ale faktycznie jak na to ile czasu auto jest na rynku - prędzej spotkasz F150 EV z prytwatnego importu niż właśnie Riviana, jeden dealer ze Śląska rok temu wystawił R1T ale nie wiem jak się skończyło
wiem, pojechalem wtedy na slask bo chcialem na zywo zobaczyc - cene miał z kosmosu (chyba 700k PLN)
cena nowego nawet w full opcjach ktorych az tak duzo nie ma to bylo chyba 85k USD, ale dlugo sie czekało i uzywane w peaku ludzie sprzedawali po 90k USD (r1S nawet po 110k USD były z drugiej ręki)

teraz na szczescie sytuacja sie unormowała i na grupach R1T maja ceny w okolicach 50-60k USD, pare razy widzialem po 45k

eSUBA94

Posiadacz elektryka
wiem, pojechalem wtedy na slask bo chcialem na zywo zobaczyc - cene miał z kosmosu (chyba 700k PLN)
cena nowego nawet w full opcjach ktorych az tak duzo nie ma to bylo chyba 85k USD, ale dlugo sie czekało i uzywane w peaku ludzie sprzedawali po 90k USD (r1S nawet po 110k USD były z drugiej ręki)

teraz na szczescie sytuacja sie unormowała i na grupach R1T maja ceny w okolicach 50-60k USD, pare razy widzialem po 45k

niestety domy aukcyjne trzymają w ukryciu perełki i nowsze roczniki aby pozbywać się syfu po lekko zawyżonych cenach - bo wiedzą że to specyficzne auto na inne kontynenty i i tak bedą się ludzi bić, to nie kolejne BMW X5/6 czy Audi Q6/7

roczników 2023 jeździ x2 więcej niż 2022 a mam uwierzyć że magicznym sposobem na drodze częściej kolizje i wypadki mają 2022 i to launch edition :)

liftów to widziałem tylko dwie sztuki, jak auto mi się spodoba to sprzedam i dołożę do lifta (o ile na coparcie i IAAI znormalnieją)

myślałem też nad chevroletem silverado z baterią 205kWh ale tylko 1 sztuka była 5 razy wystawiana

szczur333

Zadomawiam się
update?

eSUBA94

Posiadacz elektryka

od miesiąca niestety stoi w miejscu w porcie
zmieniła się jedynie nazwa: na "Houston 2"
1747065651090.png

martwy ruch w porcie, pewnie związane z akcjami Trumpa a pustego kontenerowca nie wysyłają

z jednej strony jestem wkurzony z drugiej przez ten czas nie pojawiła się żadna inna super licytacja, poliftowe celowo pochowane przez domy aukcyjne, głównie wyprzedają złom i te najstrasze, utopione

szczur333

Zadomawiam się
czyli niewiele trace jak widac, bo chwilowo zarzuciłem projekt niestety

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Odważnie, znajomy z US po pół roku zrobił trade-in Riviana ze względu na ciągłe problemy okołoserwisowe. Samo auto świetne, mam nadzieję że się przebiją szerzej z nowym modelem i wyjdą na prostą.

Najnowsze dyskusje