Chyba chcę zamówić, ale nigdy nie miałem leasingu...

nedro

Zadomawiam się
Tak jest błąd na stronie SCM i nie da rady mieć oferty promocyjnego leasingu. Trzeba przez opiekuna SCM. Oni to załatwią, temat idzie bardzo szybko i sprawnie.

wxwx78

Zadomawiam się
Tak. Właśnie Pani z SCM dzwoniła do mnie. Sama zaproponowała że da mi ofertę z GAP i bez. Fajnie. Czekam.

wxwx78

Zadomawiam się
z GAP:
1747209130625.png
bez GAP:

1747209167808.png
Czekam, jeszcze, na wyliczenia GAP od "mojego" brokera ubezpieczeniowego.

umcus

Pionier e-mobilności
GAP za 8kpln? No to raczej nie powinno być trudno załatwić GAP minimum 3 kpln taniej. Natomiast tabelek nie rozumiem. 37034 to wpłata netto? Jaki jest wykup?

wxwx78

Zadomawiam się
GAP za 8kpln? No to raczej nie powinno być trudno załatwić GAP minimum 3 kpln taniej. Natomiast tabelek nie rozumiem. 37034 to wpłata netto? Jaki jest wykup?
tak 37034 to wpłata netto , brutto pod spodem
wykup 1% - te 2007,24 netto

umcus

Pionier e-mobilności
No to z grubsza się zgadza, 4,18% mi wyszło na szybko licząc. GAP załatw oddzielnie, sprawdź też ofertę na ubezpieczenie OC/AC od swojego brokera, może nawet uwględniając opłatę za "swoje" ubezpieczenie będzie taniej.

wxwx78

Zadomawiam się
SCM mi "dał" ubezpieczenie na poziomie 5200 (Ergo Hestia) więc całkiem spoko ; czekam na info od swojego i na więcej info od SCM. Na ubezpieczmojatesle.pl , z szybami i czymś tam jeszcze 6400 mi wyszło.

wxwx78

Zadomawiam się
Jasne. Zapytałem o to SCM i odpisali mi : "2,49% to jest oprocentowanie stałe od którego są obliczane raty, najniższe możliwe warunki to : 45% OW, 24 mce , wykup 1% lub 45% 35 mcy 1% wykup."

arcykot

Zadomawiam się
Jasne. Zapytałem o to SCM i odpisali mi : "2,49% to jest oprocentowanie stałe od którego są obliczane raty, najniższe możliwe warunki to : 45% OW, 24 mce , wykup 1% lub 45% 35 mcy 1% wykup."
A w dirivali proponują zmienne oprocentowanie i niby jak WIBOR będzie malał to ma i rata malec ale jak zapytałem jak to było by liczone to już w sumie niewiadomo bo to oni tam centralnie jakoś sobie liczą ?

Co byście wybrali oprocentowanie zmienne czy stałe ?

W przypadku odliczenia 100% VAT od auta co byście wybrali OC AC liczone od brutto czy netto ?