Ja się nie znam, u mnie SCM napisał :" Typ sumy ubezpieczenia Netto 50%" a kolega z roboty mówi, że prawidłowo ;-)W przypadku odliczenia 100% VAT od auta co byście wybrali OC AC liczone od brutto czy netto ?
Ja się nie znam, u mnie SCM napisał :" Typ sumy ubezpieczenia Netto 50%" a kolega z roboty mówi, że prawidłowo ;-)W przypadku odliczenia 100% VAT od auta co byście wybrali OC AC liczone od brutto czy netto ?
Dokładnie, najlepsze warunki zawsze są dla max wpłaty własnej i minimalnego wykupu (najmniejsze ryzyko dla leasingu)Jasne. Zapytałem o to SCM i odpisali mi : "2,49% to jest oprocentowanie stałe od którego są obliczane raty, najniższe możliwe warunki to : 45% OW, 24 mce , wykup 1% lub 45% 35 mcy 1% wykup."
W teorii stopy mają w przyszłych latach maleć. Ale wiesz jak to ze szklanymi kulami jestA w dirivali proponują zmienne oprocentowanie i niby jak WIBOR będzie malał to ma i rata malec ale jak zapytałem jak to było by liczone to już w sumie niewiadomo bo to oni tam centralnie jakoś sobie liczą ?
A to zależy, czy lubisz niespodzianki, czy zawsze wszystko musisz mieć zaplanowane. Tu nie ma dobrej odpowiedzi. Przy czym tak jak wyżej napisałem - lepiej patrzeć na całkowity koszt leasingu tu i teraz.Co byście wybrali oprocentowanie zmienne czy stałe ?
Teoria jest taka, że jakie masz odliczenie VAT, takie bierzesz polisy. Czyli dla 100% odliczenia bierzesz netto. Dla 50% odliczenia bierzesz netto+50%.W przypadku odliczenia 100% VAT od auta co byście wybrali OC AC liczone od brutto czy netto ?
Co to jest OW ?Jasne. Zapytałem o to SCM i odpisali mi : "2,49% to jest oprocentowanie stałe od którego są obliczane raty, najniższe możliwe warunki to : 45% OW, 24 mce , wykup 1% lub 45% 35 mcy 1% wykup."
W sumie to nie wiem ale chodzi o wpłatę własnąCo to jest OW ?
Pewnie opłata własna.Co to jest OW ?
Whaaaat?!Do wyboru miałem odbiór w Katowicach (ale w sobotę można) lub odbiór w Ząbkach w lipcu albo później.
Gratulacje!To wybrałem Katowice i jak z papierami się wszystko uda, to w przyszła sobotę jadę po nią. Ubezpieczenie mam od Kolegi z tego forum (WARTA z GAP w cenie) . decyzja na leasing była (w wtorek) pozytywna.
i to jest argument , który sam wyciągnąłem i mnie przekonał. ;-)nigdzie aktualnie takiej ofertyy nie dostaniecie.