Najmniejszy przebieg w elektryku

art

Zadomawiam się
Będę miał za chwilę nowy pojazd, spróbuję. Albo inaczej - mój obecny trafi do córki, myślę, że jej się uda. No, ale to przyszłość a nie obecne dokonanie. Jestem pewny, że są lepsi od ciebie :)

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Moj Y ma 2.5 roku i 23 534 km
W pierwszym roku 18tys,
przez ostatnie 1.5 roku 5.5tys km

Czy ktoś przebije?
@art
Znam takich co na wstecznym zrobili ujemne przebiegi. Ale fakt, nie na temat. Bo nie w elektrykach.
Poza tym to moja żona jak zrobi 5k rocznie to będe szczęśliwy i w szoku, że tyle jeździła.

daniel

Señor Meme Officer
Po co kupować nowy samochód jeśli będzie się robić mniej niż 5k km/rok? Przecież to by byle czym się obrobiło. Nawet na rowerze. Utrata wartości / km kosmiczna, auto stoi jak eksponat w muzeum. Nie rozumiem, serio. 🤯

Kanapa

Zadomawiam się
Po co kupować nowy samochód jeśli będzie się robić mniej niż 5k km/rok? Przecież to by byle czym się obrobiło. Nawet na rowerze. Utrata wartości / km kosmiczna, auto stoi jak eksponat w muzeum. Nie rozumiem, serio. 🤯
Na przykład niektórzy mają problem z narządami ruchu jak i brakiem ścieżek rowerowych na dzielni. Itd, itp.
Ten egzemplarz kupiłem jako 3 latka z takim przebiegiem ale u mnie zrobi może z 400 km na miesiąc. W sumie niewiele więcej.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@daniel Jak to niektórzy mówią. Jakbym wiedział że się przerwóce to bym się położył:)
Życie doprowadziło do takiej sytuacji. Zamówiłem Xa bo potrzebowalismy dużego samochodu, gdy nie było ceny i gdy pojawiła się cena to była kosmiczna, więc zdecydowałem się na Ya a w sytuacji gdy będziemy musieli używać większego plan był używać spalinówki, dlatego Y w pierwszym roku zrobił "tylko" 18tys.
Rok cierpiałem ża każdym razem gdy trzeba było odpalać silnik, chociaż po wjechaniu na autostrade różnice nie były jakieś duże. No i gdy pojawiła się promocja na Xa to skorzystałem i wymieniłem całą flotę na elektryczne. No i role sie odwróciły i Y używany jest praktycznie tylko wtedy gdy potrzebny jest drugi samochód, a X robi ~30tys rocznie. Tak, w pełni sie zgadzam że jak na taki cel nowe auto nie ma sensu ale nie było takich starych, a 1/3 straciło już w pierwszym roku, ostatnie auto którego sie zupełnie pozbyłem miało 20 lat więc i te Tesle prawdopodobne będe tez trzymał tyle jesli wytrzymają

Last edited: