Niestety wydawanie aut to rzeczywiście dno.
Mi rok temu powiedzieli, że jak nie dostaną kasy od leasingu, to sprzedadzą moje auto kolejnej osobie w kolejce, bo centrala ich ciśnie o wynik :/
W sumie ze 3 dni miałem w plecy na telefonach i kombinacjach, bo PKOleasing nie wiedziało jak sobie z tym poradzić i nie chcieli przelać bez dokumentów rejestracyjnych. Dokumentow nie było, bo auta nie było jeszcze nawet w Polsce. Otarło się o jakiś dyrektorów PKO i jakoś udało się to załatwić ale co osiwialem, to moje.
Dopiero by były jaja jakby tir z dostawą miał jakiś wypadek i auto by nie dojechało...
Z moich doświadczeń wtedy wynikało, że winę za sytuację ponosi centrala w NL, bo źle planują dostawy do krajów, oraz oddział w PL, który nie potrafił przemyśleć wcześniej dostawy i walczyć o swoje. Wtedy informacja była taka, że tylko w PL są te durne dodatkowe przepisy o zwolnieniu z akcyzy potrzebnym do rejestracji, a leasingu nie chcą wypłacać kasy bez dokumentów rejestracyjnych. Więc gdyby, ktoś ruszył głową, to by o tym wiedział za wczasu i wysłał do PL transporty wcześniej niż do np. FR ale tak nie zrobili.
Mam nadzieję, że uda Ci się odkręcić urlop, bilety (jeśli pociąg, to normalnie zwrócisz) i nocleg.