Czy ktoś już dostał kasę?

churro

Fachowiec
zakładam, że powyższe dane są z arkusza z wczoraj i sobie tak liczę dla leasingu :)
dzisiaj:
2646 złożonych wniosków
59 zatwierdzonych

czyli przez jeden dzień 16 rozpatrzonych wniosków co teoretycznie oznacza, przy tym tempie, że wniosek z dzisiaj zostanie rozpatrzony za (2646 - 59)/16 =161,7 dni roboczych czyli za jakieś 8 miesięcy :)

W związku z czym życzę Wam samych pozytywnych rozpatrzeń ! :)
ten kraj to mem, miliony urzędników, a pojedynczy urzędnik potrzebuje pół dnia na rozpatrzenie jednego wniosku o dofinansowanie na 30k xD

danielm

Pionier e-mobilności
ten kraj to mem, miliony urzędników, a pojedynczy urzędnik potrzebuje pół dnia na rozpatrzenie jednego wniosku o dofinansowanie na 30k xD
do złożenia wniosku potrzeba miliarda danych w jakimś celu, każda dana musi być potem sprawdzona. w tym kraju jak kupujesz tesle to każde auto musi mieć papierek że jest autem elektrycznym żeby być zwolnione z cła, więc salon przyjmuje na plac 300 sztuk aut i z każdym autem jedzie do urzędu by udowodnić że auto jest elektryczne

krzyss

Pionier e-mobilności
do złożenia wniosku potrzeba miliarda danych w jakimś celu, każda dana musi być potem sprawdzona. w tym kraju jak kupujesz tesle to każde auto musi mieć papierek że jest autem elektrycznym żeby być zwolnione z cła, więc salon przyjmuje na plac 300 sztuk aut i z każdym autem jedzie do urzędu by udowodnić że auto jest elektryczne
Teraz chyba juz tylko wydaja oswiadczenie ze to auto elektryczne i ze maja zwolnienie.

rogeer

Fachowiec
tylko prawdziwe hardkory maja srodowisko produkcyjne
A jak nie mają to troszkę trwa żeby środowiska produkcyjne zintegrować. Tutaj wyjaśnienie dlaczego jeszcze nie ma wypłat.
Krótko, nie mają zintegrowanych systemów NFOŚu i PFR (który to wypłaca pieniądze). Jak zintegrują to pójdą płatności a tak to trzeba czekać.

blebnik

Zadomawiam się
słuchaj czy to co zamieściłeś to były dane z 13 maja? Nie ma kolejnego pliku po 14 i zaczynam mieć wątpliwości czy moje wyliczenia były właściwe. Obawiam się tego, że oni co tydzień publikują te statystyki - mam nadzieję, że się mylę?
Dotychczas statystyki były publikowane na początku miesiąca i w środku, w obu przypadkach plik dla danego okresu pojawiał się kilka dni po tej dacie, tak samo jak było przy mój elektryk.

MichauSze

Nowy na Forum
Dotychczas statystyki były publikowane na początku miesiąca i w środku, w obu przypadkach plik dla danego okresu pojawiał się kilka dni po tej dacie, tak samo jak było przy mój elektryk.
W takim przypadku moje wyliczenia są błędne. To nie jest dobra informacja dla nas.
Ma ktoś może archiwum statystyk i chciałby się podzielić?