Ford Explorer

Wojtekj23

Fachowiec
I jak sytuacja? Ogarnęli?

Ktoś wcześniej pisał, że wykonał aktualizację w Warszawie - czy też skopała się funkcja licznika “od urichomienia”?
Miałem na testach id jestem przekonany że widziałem w menu opcję do wyboru czy zerować czy nie? Poszukaj w menu

Wojtekj23

Fachowiec
Na rok dają premium ionity - to się opłaca (bo za darmo :) ), ale przedłużanie u nich już za PLN'y nie ma sensu. Dodatkowo wszystkie stacje roamingowe w blueoval są droższe niż z konkretnymi ładowarkami (elocity, greenway).
W Ambasadorze też dają rok Ionity za free?

robik130

Wkrótce Ford Explorer 77 KWh RWD
Daj znać jak będziesz miał auto czy można zmieniać prąd ładowania zdalnie podczas ładowania?
W aplikacji Tuya można, ale sprawdzę jak w końcu będzie auto. Było potwierdzone na 31/05, ale jeszcze nie dojechało do dealera, a nawet dealer nie wie, gdzie dokładnie jest.
Pewnie będzie opóźnienie.
Przy okazji, skorzystałem z rabatu "PASEKQ5" na tę ładowarkę. Widzę, że nadal działa - kwota 65zł

Esiak

Fachowiec
Daj znać jak będziesz miał auto czy można zmieniać prąd ładowania zdalnie podczas ładowania?
Można ustawić tzw. lokalizację ładowania (np dom, garaż) i w tej lokalizacji jest opcja "zmniejsz prąd ładowania w danej lokalizacji", która zmniejsza natężenie do 8A...

Esiak

Fachowiec
Jeżeli chodzi o program wsparcia Naszeauto to problemem staje się polisa AC.
Odpisali mi dziś (Avral), że dostanę ją po 2 miesiącach od odebrania auta, co mocno opóźni złożenie wniosku (mam już gotowy, brakuje mi właśnie polisy i twardego DR do skanu).
na jakiego maila pisałeś? na bok@ czy cok@...?

lukech

Zadomawiam się
na jakiego maila pisałeś? na bok@ czy cok@...?
Ja dzisiaj u mojego dealera o tym rozmawiałem i też o cesji AC.
U dealera kilku pracowników już w lutym wzięło Explorery w Ambasadorze i dopiero teraz dostali kopię polisy. O cesji wtedy nie słyszeli i dopiero teraz wyjaśniają czy Arval się na to zgodzi.
Nie dostali też potwierdzenia zapłaty za polisę, a jedynie pieczątkę że zapłacono na samej polisie. To może nie wystarczyć z tego co czytam wątek o dofinansowaniach.

p.j.s

Fachowiec
Ja dzisiaj u mojego dealera o tym rozmawiałem i też o cesji AC.
U dealera kilku pracowników już w lutym wzięło Explorery w Ambasadorze i dopiero teraz dostali kopię polisy. O cesji wtedy nie słyszeli i dopiero teraz wyjaśniają czy Arval się na to zgodzi.
Nie dostali też potwierdzenia zapłaty za polisę, a jedynie pieczątkę że zapłacono na samej polisie. To może nie wystarczyć z tego co czytam wątek o dofinansowaniach.
Ubezpieczyciel zgodnie KC art 809: zobowiązany jest potwierdzić zawarcie umowy dokumentem ubezpieczenia. Korzystający znając ubezpieczyciela nie mogą wystąpić do niego indywidualnie z prośbą o wydanie potwierdzenia ochrony?