Dostawy Y Juniper - 2025

pf10711

Nowy na Forum
Aktualizacja w sprawie mojego zamówienia z białym środkiem z początku kwietnia:

Dziś otrzymałem telefon od Tesli, że wybór białego wnętrza powoduje opóźnienie i samochód ma być dostępny dopiero na przełomie czerwca i lipca. Przy czarnym wnętrzu w takim wariancie auto byłoby dostępne praktycznie od ręki.

Zastanawiam się czy nie poczekać, bo może jeszcze coś dorzucą na końcówkę Q2 (ponad promocyjne finansowanie) i wtedy ew. zmienić na czarny środek - nie spieszy mi się i jednocześnie zależy mi na białym wnętrzu.

Czy ktoś z Was, kto zamówił białe wnętrze, otrzymał jakieś aktualizacje w międzyczasie? :)

macieeq

Zadomawiam się

Dziś otrzymałem telefon od Tesli, że wybór białego wnętrza powoduje opóźnienie i samochód ma być dostępny dopiero na przełomie czerwca i lipca. Przy czarnym wnętrzu w takim wariancie auto byłoby dostępne praktycznie od ręki.

Zastanawiam się czy nie poczekać, bo może jeszcze coś dorzucą na końcówkę Q2 (ponad promocyjne finansowanie) i wtedy ew. zmienić na czarny środek - nie spieszy mi się i jednocześnie zależy mi na białym wnętrzu.

Czy ktoś z Was, kto zamówił białe wnętrze, otrzymał jakieś aktualizacje w międzyczasie? :)
U mnie zamówienie z samego początku kwietnia, bo 1.04 z białym środkiem, samochód odebrany 12.05.

Kto nie ryzykuje, nie pije szampana 😜
Mogą coś jeszcze dorzucić na koniec Q2, tak samo jak może się zakończyć promocyjne finansowanie 🔮

PrzemekTY

Nowy na Forum

Miałem identyczny telefon godzinę temu. Biały środek - czerwiec/lipiec. Czarne środki przyjeżdżają na bieżąco. Zamówiłem 18.04 Poczekałem miesiąc to prawdopodobnie poczekam kolejny.

PrzemekTY

Nowy na Forum
U mnie zamówienie z samego początku kwietnia, bo 1.04 z białym środkiem, samochód odebrany 12.05.

Kto nie ryzykuje, nie pije szampana 😜
Mogą coś jeszcze dorzucić na koniec Q2, tak samo jak może się zakończyć promocyjne finansowanie 🔮
A kiedy pojawił się nr VIN? Dostawa na maj była niespodzianką czy cały czas widniała w aplikacji? U mnie dostawa zniknęła kilka dni po zamówieniu :(

Marcellchen

Zadomawiam się
A kiedy pojawił się nr VIN? Dostawa na maj była niespodzianką czy cały czas widniała w aplikacji? U mnie dostawa zniknęła kilka dni po zamówieniu :(
Zamówienie złożyłem 9 maja – wybrałem wersję RWD SR w konfiguracji biały lakier / białe wnętrze. W aplikacji początkowo widniała szacunkowa data dostawy na czerwiec 2025. Po niespełna tygodniu data ta jednak zniknęła. Skontaktowałem się z infolinią – uzyskałem informację, że wersje z białym wnętrzem planowane są do dostaw na przełomie czerwca i lipca.

Z ciekawości sprawdziłem aktualny konfigurator – przy składaniu nowego zamówienia nadal widnieje orientacyjna dostawa na czerwiec, również dla konfiguracji z białym wnętrzem. Na niemieckich forach użytkownicy również zgłaszają wydłużony czas oczekiwania – przy zamówieniach z początku maja mają chociaż przewidywaną dostawę na 25–30 czerwca.

macieeq

Zadomawiam się
VIN pojawił się 23.04, czyli jakieś 3 tygodnie po zamówieniu. Data dostawy też zniknęła kilka dni po zamówieniu i już nie wróciła, więc tym bym się nie przejmował 😉

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie sadze zeby pojawilo sie cos dodatkowego zachecajacego w trzecim kwartale. Stawiam raczej na pazdziernik, pewnie wejdzie tez Y perf. Na koniec roku moga jeszcze cos dolozyc poza finansowaniem ale pewnie bardziej roczne ladowanie czy cos w tym stylu.
Chyba ze nagle ruszy sprzedaz to wtedy nic nie bedzie.