Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 173
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 169

Młody

Follow the White Rabbit
Przecież ryby w Odrze zdychają cały czas tylko w TVNach nic nie ma. A wracając do Tesli to bije rekordy sprzedaży a a cała gównoburza była tylko w moskiewskich mediach. Przez to czekam na auto już drugi miesiąc ale na dniach odbieram w jedynie słusznej wersji i w jedynym, najszybszym kolorze 😀

W Republice też nie ma.

pawel pawel

Fachowiec
W Republice też nie ma.
Ryby zdychają na wiosnę bo cały syf z zimy idzie do rzek i tak samo przy niskim stanie wody i wysokiej temperturze. Oczyszczalnie też robią swoje bo są przelewowe, szczególnie te w największych miastach. W czasie ulewy wszystko idzie do rzeki. Większość gmin, szczególnie te uśmiechnięte, nie skanalizowały nawet połowy i ludzie pompują szamba na pola. Nie piszę tego z jakimś uprzedzeniem. W moim powiecie rządzonym przez nich są rodzynki które na własną rękę pozyskały fundusze i mają 100% skanalizowania.

arc

Fachowiec
Ryby zdychają na wiosnę bo cały syf z zimy idzie do rzek i tak samo przy niskim stanie wody i wysokiej temperturze. Oczyszczalnie też robią swoje bo są przelewowe, szczególnie te w największych miastach. W czasie ulewy wszystko idzie do rzeki. Większość gmin, szczególnie te uśmiechnięte, nie skanalizowały nawet połowy i ludzie pompują szamba na pola. Nie piszę tego z jakimś uprzedzeniem. W moim powiecie rządzonym przez nich są rodzynki które na własną rękę pozyskały fundusze i mają 100% skanalizowania.

Twoja wypowiedź jakkolwiek prawdziwa nijak nie pasuje do tego co stało się na Odrze w 2022 r. Zdychanie ryb przez ciągłe zatruwanie rzeki to inna skala wobec tego co się stało 3 lata temu.
Nie wiem czy masz też jakieś dane co do tego, że "uśmiechnięte" gminy szczególnie przyczyniają się do problemu? Twierdzisz, że nie piszesz tego z uprzedzeniem, więc pewnie masz solidne oparcie dla swojej tezy.

arc

Fachowiec
A jakie to Twoim zdaniem miało (inne) przyczyny?
Moje zdanie tutaj jest nieistotne.

Przyczyna została wskazana poprzez zbadanie wody. Była to toksyna wytwarzana przez tzw. złote algi. A ich nagły wzrost to wynik zwiększenia zasolenia wody najpierw w kanale Gliwickim, a potem w samej Odrze do której wpada. Źródłem tego zasolenia zaś był zrzut wody z kopalń w połączeniu z niskim przepływem.

Nie chciałbym zabrzmieć jako ktoś kto bagatelizuje problem zanieczyszczania wody w Polsce, to jest bardzo poważne i ignorowane od wielu lat. Odra była podtruwana cały czas tak przez firmy, osoby prywatne jak i przez szeroko pojęte władze które przymykają na to oko. Zwracam jednak uwagę, że ten nagły pomór ma swoje konkretne źródło i warto by było tego (wyrażając się trochę ironicznie) nie rozwadniać.

Bronek

Pionier e-mobilności
Plyniemy...Od Elona Odrą do.....A zaczelo się od leczenia m. In odry vitaminą C.
A mnie coś podkusiło skompilowac te nazwy .I dobra , brnę dalej w tym idiotyzmie
Tz. ja myślę , że ludzie którzy leczą w ten sposób odrę i inne choroby to wyczerpujaą jej zapasy i brakuje jej rybą ( vide Ozempik i cukrzyca)
Jako że witamina C rozpuszczalna w wodzie, to odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu prawidłowego wzrostu ryb i funkcji fizjologicznych

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Gadacie jakieś pierdoły.
A czy Musk nie obraził się na Trumpa niedawno? Gdzieś czytałem "coś" przypadkiem (ale źródło nie pewne).
Że zabrał mu dopłaty do EV ale do ropy i gazu już nie. Więc Teslę zabolało osobiście
I że jakiegoś jego kandydata na szefa Nasa zablokowano przez Trumpową administrację. I to wkurzyło go całkiem....

czyżby Trump go już przeżuł i wypluł? Wiedziałem, pisałem :) ale , że tak szybko to za cholerę się nie spodziewałem.

ps. moje pierdoły są lepsze, bo są.... na temat bardziej :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Jest konflikt , bo Musk miał oszczędzać kasę i jakieś tam miliardy a Trump podniósł deficyt budżetowy o biliony. To tak jak u na WOŚP uzbieral tyle przez 30 lat co jeden czy drugi minister w rok zdefradowal lub zmarnował np

No i sobie podziekowali. Wg FOXA elegancko wg np NBC Trump go wypier...itd ..
Plus inne niekorzystne dla biznesów Muska posunięcia .W USA jest jak u nas zależy gdzie ucho przyłożyć tam otrzymasz opinię..
Obiektywnie USA ma problemy ...