Wyjazd do Włoch

KrzysztofFly

Moderator
OK. Dzięki
Dopiszę jeszcze do odpowiedzi @nabrU, że musisz mieć podpiętą kartę płatniczą (hamburger - Ładowanie - Zarządzaj płatnością). O ile masz skonfigurowane i już ładowałeś w PL, to oczywiście będzie działać także za granicą, jednak warto na wyjazd za granicę, podpiąć kartę wielowalutową (np. Revolut), gdyż za każde ładowanie, będziesz obciążany walutą lokalną, a w takim wypadku krajowe karty miewają niezbyt korzystne przeliczniki.

KrzysztofFly

Moderator
OK. Dzięki
W sumie wątek o płatnościach za ładowania i kartach pojawił się tutaj:
więc warto tam poczytać.

jerzy

Nowy na Forum
Dopiszę jeszcze do odpowiedzi @nabrU, że musisz mieć podpiętą kartę płatniczą (hamburger - Ładowanie - Zarządzaj płatnością). O ile masz skonfigurowane i już ładowałeś w PL, to oczywiście będzie działać także za granicą, jednak warto na wyjazd za granicę, podpiąć kartę wielowalutową (np. Revolut), gdyż za każde ładowanie, będziesz obciążany walutą lokalną, a w takim wypadku krajowe karty miewają niezbyt korzystne przeliczniki.
Jeśli opłacam łączność premium to mam ściągane z karty podpiętą pod tą opłatę to do ładowania będie ta sama czy muszę dodatkowo dopisać ją? Mieszkam przy granicy z czechami i często płacę swoją visą złotówkową i przelicznik prawie taki sam lub lepszy niż przelicznik kantorowy.

KrzysztofFly

Moderator
Jeśli opłacam łączność premium to mam ściągane z karty podpiętą pod tą opłatę to do ładowania będie ta sama czy muszę dodatkowo dopisać ją? Mieszkam przy granicy z czechami i często płacę swoją visą złotówkową i przelicznik prawie taki sam lub lepszy niż przelicznik kantorowy.
Kartę do płatności za ładowanie podpinasz w aplikacji (hamburger - Ładowanie - Zarządzaj płatnością)
1749234667617.png

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

chris89

Posiadacz elektryka
Ja właśnie lecę do Zurychu i jest tak nawalone SC przy autostradach, że nie wiem, który wybrać. Ceny przy Tesli mam 0,44 centa czyli 1,88 zł. No nie wiem czy Ionity jest sens brać na taką podróż.

SC 300 KW to 564 no chyba, że macie abo to plus 45 zł.
Ionity 300 KW plus abonament to 550 zł przy niemieckich cenach, ale brak faktury.

ktoś już próbował Ionity Fleet ogarnąć? Są jacyś polscy przedstawiciele?