Tesla - jazda testowa

krystianm

Nowy na Forum
Dzisiaj pojechałem na jazdę testową "self serve".
Po dojechaniu na miejscu, gdy miała się zacząć moja jazda aktywował się przycisk "Zlokalizuj auto", klikam a tam łączy mnie z infolinią tesli, zamiast uruchomić mapę.
Infolinia niedostępna, bo salony zamknięte (ale na jazdę mnie normalnie umówiło bo jest do 21:30)... Nosz kur... Dawno mnie nic tak nie zdenerwowało.
Zrobiłem 50 km w jedną stronę by postać sobie przed ładowarką.

Zjebana akcja. Ktoś wie dlaczego tak wyszło?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Po dojechaniu na miejscu, gdy miała się zacząć moja jazda aktywował się przycisk "Zlokalizuj auto", klikam a tam łączy mnie z infolinią tesli, zamiast uruchomić mapę.
Infolinia niedostępna, bo salony zamknięte (ale na jazdę mnie normalnie umówiło bo jest do 21:30)... Nosz kur... Dawno mnie nic tak nie zdenerwowało.

Nie miałem problemu, samochód widać w aplikacji i na mapie.

solik

Pionier e-mobilności

o ktorej godzinie rezerwowales i o ktorej wyslales kopie prawa jazdy przez aplikacje?

na infolinie przekierowuje jak nikt nie odznaczyl ze prawo jazdy jest ok albo jazda nie zakonczyla sie po poprzednim kierowcy

co ciekawe na stronie samodzielnych jazd testowych wszystkie jazdy sa do 17:00

mm-tesla

Posiadacz elektryka
o ktorej godzinie rezerwowales i o ktorej wyslales kopie prawa jazdy przez aplikacje?

na infolinie przekierowuje jak nikt nie odznaczyl ze prawo jazdy jest ok albo jazda nie zakonczyla sie po poprzednim kierowcy

ja robiłem to z wyprzedzeniem, może faktycznie poprzedni wypożyczający nie oddał samochodu, bo ogólnie ja miałem informacje, że mam samochód na godzinę. Przedłużyłem nawet do 1h 15m, bo stałem w korku.

U mnie w Lublinie faktycznie jazdy są 8-16, bo samochody stoją pod jakimś serwisem, który jest otwarty w tych godzinach. Trochę dziwne, ale możliwe, że oni dbają o czystość samochodów testowych i pilnują ładowania.

krystianm

Nowy na Forum

Na 21:00. Rezerwowałem o godzinie 17, jednakże powinni o tym poinformować jeżeli tak jest. Nic mi nie przyszło do aplikacji ani na telefon...

Auta testowego nie było wydaje się żadnego. Wszystkie stały za zamknięta bramą salonu.

umcus

Pionier e-mobilności
U mnie w Lublinie faktycznie jazdy są 8-16, bo samochody stoją pod jakimś serwisem, który jest otwarty w tych godzinach. Trochę dziwne, ale możliwe, że oni dbają o czystość samochodów testowych i pilnują ładowania.
Tak, Tesla podpisuje umowę z kimś (firmą), stawia u nich 2 słupki z TWC i płaci stawkę miesięcznie (plus minus 800 zł) za to, żeby odkurzyć samochody raz na tydzień i codziennie ładować.