Najładniejszy Juniper jakiego widzieliście

nabrU

Moderator
OK, słowem wstępu (proszę nie bić ;)): osobiście uważam Junipera za najbrzydszą Teslę do tej pory (nie cierpię zarówno nowego tyłu jak i przodu, sorry). Ale znalazłem takie cuś na FB Tesla Owners UK i samochód w tym kolorze wygląda całkiem nieźle, żeby nie powiedzieć fantastycznie.

Jak Wam się podoba i czy macie jakieś przykłady 'ładnych' Juniperów (oczywiście poza Waszymi :p)

508802945_10163229310919804_8624869786066187572_n.jpg 503601466_10163229311054804_6855355024134657666_n.jpg

jezile

Fachowiec
OK, słowem wstępu (proszę nie bić ;)): osobiście uważam Junipera za najbrzydszą Teslę do tej pory (nie cierpię zarówno nowego tyłu jak i przodu, sorry). Ale znalazłem takie cuś na FB Tesla Owners UK i samochód w tym kolorze wygląda całkiem nieźle, żeby nie powiedzieć fantastycznie.

Jak Wam się podoba i czy macie jakieś przykłady 'ładnych' Juniperów (oczywiście poza Waszymi :p)

View attachment 29265 View attachment 29266
Ładny, ładny, nie powiem. Też jakoś nie byłem fanem designu, ale ostatnio w Poznaniu sobie ją obszedłem, taką w kolorze czarnym, wsiadłem i zmieniłem zdanie... 😉 Ogólnie nie jestem fanem SUVów, ale ten Y akurat mi leży.

nabrU

Moderator
Ale ja siedziałem w Juniperze i widziałem już ich trochę 'na ulicy' i nadal twierdzę, że to brzydke jest jak cholera. Także u mnie nie zyskał przy 'bliższym poznaniu' :p
Inna sprawa, że ja nie ta grupa docelowa jestem, bo dla nas dwojga to raczej Tesla Model 2 będzie ideałem.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Ale ja siedziałem w Juniperze i widziałem już ich trochę 'na ulicy' i nadal twierdzę, że to brzydke jest jak cholera. Także u mnie nie zyskał przy 'bliższym poznaniu' :p
Inna sprawa, że ja nie ta grupa docelowa jestem, bo dla nas dwojga to raczej Tesla Model 2 będzie ideałem.
Mnie przy bliższym poznaniu odrzuciło to że deska rozdzielcza jest strasznie wysoko w porównaniu z trójką

umcus

Pionier e-mobilności
Nie no, ale zielony to nie. Tak, wiem, de gustibus non est disputandum, ale starczy mi, że jestem zielony jak tylko mogę (PV, PC, EV), kolorem tego podkreślać nie muszę ;)

Mieszkam na wsi i na kolor patrzę z punktu widzenia praktyczności, a myć go co chwilę mi się zwyczajnie nie chce.

Czekam na wersję Performance - jestem cholernie ciekawy jak przeprojektują zderzaki. W HL zrobili dobrą robotę, tylko "cywilny" HL ma totalnie płaski zderzak, w Juniperze już teraz wygląda to dużo lepiej (agresywniej?).

nabrU

Moderator
fajne te folie ale 20k na gotowo to troche jednak odtraca :) chyba, ze mozna taniej

To Terminax PPF Satin Venom Green. Podobno 3 - 4k GBP w UK.

boa

Pionier e-mobilności
Drugiej strony dopłata za te droższe lakiery też jest niemała, a tu masz dodatkowo dwie rzeczy: dużo bardziej unikalny kolor z możliwością doboru z dużo większej gamy niż fabryczna oraz jakaś zawsze ochronę lakieru fabrycznego. Odkleisz za kilka lat i jak nowy :)