Coś pozytywnego o EV...

nabrU

Moderator
Mamy wątek 'Kampania przeciwko EV nabiera na sile' więc potrzeba nam wątku gdzie ktoś pisze, pokazuje czy opowiada pozytywnie o EV.

Na start wideo od Australijskiej Rady Pojazdów Elektrycznych:

nabrU

Moderator
Jadę w sierpniu do Norwegii i spodziewam się sporo ładowarek na promach (pierwsza ZTCW może już być na promie przez Kanał La Manche).Tyle, że ja chyba się nie będę tam ładował, bo nie są one cenowo konkurencyjne do bezpłatnych (dla mnie) SuC :)

Cena już 170zł jak się kliknie link TT-Line - chyba na głowę upadli :p

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Jadę w sierpniu do Norwegii i spodziewam się sporo ładowarek na promach (pierwsza ZTCW może już być na promie przez Kanał La Manche).
A czy promy się od tego nie zapalą? :cool:

cooler

Pionier e-mobilności
Przecież promy to diesle. Jak się mają zapalić? A samochód elektryczny? jak się zapali to z dedykowanego decku wystarczy zepchnąć do morza by kontrolować temperaturę i dać się spokojnie wypalić :D

Eljal

Fachowiec
To są dwie różne rzeczy. TUV to obiektywne dane intymne, że Tesle nie przechodzą przeglądów okresowych (wg mnie kwestia braku przeglądów ASO, a ludzie sami nie smarują hamulców itd, a zardzewiałe tarcze już dyskwalifikują, plus luzy w zawieszeniu - to akurat wada tesli….). Z kolei to drugie w UK to opinie ludzi na bazie jakiejś grupy ludzi, więc nie wiadomo na ile to miarodajne. Ale jedno nie wyklucza drugiego :)
TUV i obiektywne dane? 😂😂😂 jak onet pewnie?

nabrU

Moderator

Same od siebie mogą się zapalić bo promy są albo hybrydowe albo elektryczne :ROFLMAO: