TM3 odebrana uszkodzona

Olecki

Pionier e-mobilności
Dlatego, że ja płacę raty?! Nie dostałem przecież samochodu w prezencie.
Płacisz raty za to że możesz z niego czasowo korzystać, nie ma to nic wspólnego ze zmniejszoną wartością pojazdu z powodu naprawy uszkodzenia. Ewentualna kompensata należy się właścicielowi czyli firmie leasingowej, natomiast w przypadku wykupu (jeśli w ogóle nastąpi) po leasingu samochodu masz prawo negocjować obniżenie wartości auta.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Płacisz raty za to że możesz z niego czasowo korzystać, nie ma to nic wspólnego ze zmniejszoną wartością pojazdu z powodu naprawy uszkodzenia. Ewentualna kompensata należy się właścicielowi czyli firmie leasingowej, natomiast w przypadku wykupu (jeśli w ogóle nastąpi) po leasingu samochodu masz prawo negocjować obniżenie wartości auta.
Mylisz się i to rasowo. Masz prawo. Z pozdrowieniami.

nabrU

Moderator
No to już niestety za późno.

A to nie jest czasem zakup na odległość (w przypadku Tesli) i towar można zwrócić w ciągu 14 dni

MarcinEV

Posiadacz elektryka
A to nie jest czasem zakup na odległość (w przypadku Tesli) i towar można zwrócić w ciągu 14 dni
Sam jestem ciekawy jaka dostanę odpowiedź na moje pismo reklamacyjne. Dam wam znać.

nabrU

Moderator
To prawo koncumenckie...

Czyli co? Nie działa w PL? Czy może chodzi o to, że to leasing i OP nie jest właścicielem?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Powinni to naprawić bez problemu, czy to wymiana, czy jakieś prace. Rekompensata zawsze miło dostać, nawet jeżeli miałaby to być bluza.