Dlaczego Chiny wygrywają na każdym polu

Michal

Moderator
Polecam obejrzeć.

kubit

Entuzjasta
Jesteście jak lustrzany Zorro, zabrać biednym w podatkach, a dać Wam w dotacjach na nowe zabawki. Powoli wstyd mieć zielone blachy na aucie.
Nie wiem jak teraz bo przestałem się interesować ale jak startował program czyste powietrze (brałem dotację na PC do domu), w zależności od dochodów można było uzyskać dotację w wysokości nawet 90% kosztów kwalifikowanych! Gdzie tu zabieranie od biednych? Czasem trzeba pomyśleć i spróbować zmienić swój i otoczenia świat na lepsze. A nie siedzieć tylko i biadolić na swój los.
Nie trzeba od razu kupować elektryka. Można kupić coś nowszego spalinowego ale z bardziej budżetowych marek. A większość woli kupić używanego starego strupa TDI z Niemiec ale z "prestiżowym" znaczkiem na masce. Płacą czasem ciężkie pieniądze za samochód który przysłowiowe "tylko do kościoła dziadek jeździł". A jakoś dziwnym trafem pod biedronką miesiąc po otwarciu same plamy oleju na parkingu.

nabrU

Moderator

umcus

Pionier e-mobilności
A wracając do tematu:

I to faktycznie może być Tesla killer. Na rynku chińskim oczywiście, bo u nas nie ma szans na cenę 130-165 kpln. Byłoby dobrze, gdyby u nas ceny były na poziomie odpowiedników Tesli Y. No chyba, że przez jakiś czas stosowaliby dumping cenowy. Natomiast chciałbym zobaczyć (nie szukałem, bo może są) testy zderzeniowe zarówno SU7 jak i YU7 oraz pracę asystentów drogowych.

No i przyznaję, że YU7 mi się podoba. SU7 jest paskudny, ale SUV im się udał.

Ciekawi mnie też, czy produkują lepiej/szybciej od Giga fabryk Elona.