Miejsce rejestracji samochodu - czy ma znaczenie przy dopłacie?

saxo

Nowy na Forum
Czy miejsce rejestracji samochodu ma jakiekolwiek znaczenie przy dopłacie z Mojego Elektryka?
Chcę kupić samochód na moją mamę (karta dużej rodziny) która jest zameldowana w miejscu X (na dowodzie osobistym i na fakturze będzie miejsce X) a ja będę współwłaścicielem, mieszkam w innym województwie, na fakturze i umowie sprzedaży chce być również wymieniony z adresem Y i teraz pytanie - czy mogę zarejestrować samochód w miejscu Y czy może trzeba rejestrować tam gdzie główny właściciel z kartą dużej rodziny aby załapać się na 27k dopłaty?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Od kilku lat można rejestrować samochód w miejscu zamieszkania a nie zameldowania. Składasz tylko odpowiednie oświadczenie w WK.
Tylko tak jak pisze @krzyss, nie wiem czy pod dopłaty, szczególnie z KDR może być współwłaściciel.

saxo

Nowy na Forum
Dokładnie - pytanie 15 wyjaśnia że może być współwłaściciel. Nie znalazłem wymogu co do adresu w dowodzie rejestracyjnym, zakładam że może być dowolny adres zamieszkania. Pytanie czy ktoś już wnioskował o dopłatę gdzie adres na dowodzie nie zgadzał się z adresem z faktury / zameldowania? Czy wniosek nie został odrzucony?