Referrale

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Obecnie panuje spore zamieszanie z refami:
  • Miałem 4000 zł, z czego zostało mi 1400 zł ważne do 12/2025. Część środków wydałem w sklepie, a resztę dodałem do portfela jako źródło płatności za ładowanie – do tej pory wszystko działało bez problemów. Ładowanie za granicą również działało z tych kredytów
  • Mam też dodatkowe 1000 zł ważne do 03/2026 – te środki nie zostały jeszcze użyte.
  • Ostatnio otrzymałem nowy benefit: 1000 km lub 1000 zł. Nie było możliwości wyboru, co chcę otrzymać, ale w aplikacji przy ładowaniu pojawiła się informacja o 1000 km darmowego ładowania.
  • Dziś naładowałem auto i – jak się można było spodziewać – system najpierw wykorzystuje “1000 km”, mimo że nie da się tego zmienić ani wybrać opcji płatności z walleta.

Całość działa mocno nieintuicyjnie i bez kontroli po stronie użytkownika.

Dodatkowe kilometry są aż do czerwca 2026, które są faworyzowane przed pozostałymi promocjami.

View attachment 29620View attachment 29621
Fajnie, że działa ładowanie za granicą. Do tej pory dało się słyszeć, że ładowanie z bonów tylko w Polsce. Przelicza się po kursie srednim? Jak to wyglada?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Fajnie, że działa ładowanie za granicą. Do tej pory dało się słyszeć, że ładowanie z bonów tylko w Polsce. Przelicza się po kursie srednim? Jak to wyglada?
Ciężko to określić, bo nie ma żadnej historii, jedynie faktura, na której jest wszystko w CZK, w aplikacji również CZK, zapewne po aktualnym kursie z dnia wystawienia faktury.

1751295758397.png

Przypomnę, że to jeszcze taki stary program poleceń z zeszłego roku, podobno w aktualnym nie działa ładowanie za granicami.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Ciężko to określić, bo nie ma żadnej historii, jedynie faktura, na której jest wszystko w CZK, w aplikacji również CZK, zapewne po aktualnym kursie z dnia wystawienia faktury.

View attachment 29635

Przypomnę, że to jeszcze taki stary program poleceń z zeszłego roku, podobno w aktualnym nie działa ładowanie za granicami.
Ja mam część bonów ważną do listopada 2025. Część do maja 2026. Zależy jak zmieniał się program w czasie.

nabrU

Moderator

I to jest clue dlaczego działa za granicą.