Ford Explorer - oferty / finansowanie

juggler5

Nowy na Forum
Mam pytanie odnośnie tego Ambasadora, czy to musi być auto takie jak w konfiguratorze jest dostępne, czy można od zera zamówić samochód? Bo te auta październik -grudzień to są przecież jeszcze nie zaczęły się produkować.

Druga sprawa, jak widać , montują baterie 135kw tak jak w Elroqu. Czy wie ktoś, czy potem tak jak w Skodzie będzie zmiana z powrotem na 175kw?
Zamawiasz premium rwd lub awd i wkładasz wszystko co chcesz, ale każdy dodatek podnosi drastycznie cenę. 😀

jazon

Zadomawiam się
a mój Explorer dziś nie dał się uruchomić więc został na parkingu pod biurem :D assistance nie było w stanie go wyciągnąć bo laweta za duża przyjechała - parking podziemny jest dość niski.
Więc do domu po pracy wróciłem uberem, a jutro mam wzywać mniejszą lawetę... mam nadzieję, że dostanę auto zastępcze... Mam Explorera w ambasadorze więc od Arvala zastępczak się nie należy, ale Ford powinien dać według Pani z infolinii

aha, wygląda na problem z aku 12V. Mobilny mechanik zmierzył napiecie 12,04V i twierdził, że tyle powinno wystarczyć do uruchomienia auta ale niestety nie udało sie...

Auto odebrałem m-c temu i ma całe 920km przebiegu :D
Jeżdżę Fordami od ponad 20lat i pierwszy raz mam awarię unieruchamiającą auto...
No i coś wiadomo dlaczego aku 12v padł? Czy coś zżera prąd czy to wada która chodzi po grupie VAG

giancardi

Nowy na Forum
Zamawiasz premium rwd lub awd i wkładasz wszystko co chcesz, ale każdy dodatek podnosi drastycznie cenę. 😀
No tak ale jeżeli nawet dorzucę dodatków za 8000 to nawet przy cenie większej o 8000/36 czyli 222 to wciąż dobra cena za taki najem. A podobno trochę się to już poprawiło i jest trochę taniej aniżeli prosty rachunek doposażenie/liczba miesięcy.

micmisio

Zadomawiam się
Mi oferują to co z placu a jeżeli chce konfigurować pod siebie, to do produkcji i stosowny czas oczekiwania. Pytanie tylko, czy jak przyjedzie w końcu, to program jeszcze będzie?

Twenty

Zadomawiam się
No tak ale jeżeli nawet dorzucę dodatków za 8000 to nawet przy cenie większej o 8000/36 czyli 222 to wciąż dobra cena za taki najem. A podobno trochę się to już poprawiło i jest trochę taniej aniżeli prosty rachunek doposażenie/liczba miesięcy.
nie do konca tak to dziala,
a mój Explorer dziś nie dał się uruchomić więc został na parkingu pod biurem :D assistance nie było w stanie go wyciągnąć bo laweta za duża przyjechała - parking podziemny jest dość niski.
Więc do domu po pracy wróciłem uberem, a jutro mam wzywać mniejszą lawetę... mam nadzieję, że dostanę auto zastępcze... Mam Explorera w ambasadorze więc od Arvala zastępczak się nie należy, ale Ford powinien dać według Pani z infolinii

aha, wygląda na problem z aku 12V. Mobilny mechanik zmierzył napiecie 12,04V i twierdził, że tyle powinno wystarczyć do uruchomienia auta ale niestety nie udało sie...

Auto odebrałem m-c temu i ma całe 920km przebiegu :D
Jeżdżę Fordami od ponad 20lat i pierwszy raz mam awarię unieruchamiającą auto...
ford powinien dac w ramach gwarancji i ich assistnace jak rozumiem?
WLasnie ciekawi mnie co w sytuacji gdy auto stanie w podziemnym parkingu czy jest jakas laweta ktora potrafi go stamtad wyprowadzic? w sumie explorer jest dosc wysoki

Daj prosze znac jak sie sytuacja rozwinie

Lelon

Nowy na Forum
Auto stoi u dealera na placu i czeka na diagnozę. Są zawaleni robotą i bedą w stanie zdiagnozować dopiero w przyszłym tygodniu... Auto zastępcze dostałem, ale przysługuje tylko na 4dni... A w ciągu 4 dni nawet diagnoza się nie rozpocznie... więc lipa

Z podziemnego parkingu auto musiał wyciągnąć mniejszy pojazd - nie było łatwo bo Explorer tak jak cała grupa VAG nie ma trybu holowania i po przekroczeniu bodajże 2kmh wchodzi zaczyna stawiać duży opór. Na tyle duży że nie było szans żeby to małe auto (Ford chyba Connect) był w stanie go wyciągnąć pod górę. Ledwo po płaskim dawał radę na jedynce i tak sprzęgło przypalił... Więc pod górę był wyciągany wyciągarką z lawety, ogólnie cyrk.
Podobno we wszystkich VAGach (czyli Audi etronach też jest tak samo...).

Twenty

Zadomawiam się
Auto stoi u dealera na placu i czeka na diagnozę. Są zawaleni robotą i bedą w stanie zdiagnozować dopiero w przyszłym tygodniu... Auto zastępcze dostałem, ale przysługuje tylko na 4dni... A w ciągu 4 dni nawet diagnoza się nie rozpocznie... więc lipa

Z podziemnego parkingu auto musiał wyciągnąć mniejszy pojazd - nie było łatwo bo Explorer tak jak cała grupa VAG nie ma trybu holowania i po przekroczeniu bodajże 2kmh wchodzi zaczyna stawiać duży opór. Na tyle duży że nie było szans żeby to małe auto (Ford chyba Connect) był w stanie go wyciągnąć pod górę. Ledwo po płaskim dawał radę na jedynce i tak sprzęgło przypalił... Więc pod górę był wyciągany wyciągarką z lawety, ogólnie cyrk.
Podobno we wszystkich VAGach (czyli Audi etronach też jest tak samo...).
dzieki za info, u mnie wjazd zawily wiec ciekawe jak to wyciagna (oby nigdy nie tyrzeba bylo)

co do 4 dni to widoczne zadzialalo Ford assistance 1751543069789.png

lukech

Zadomawiam się
U mnie z kolei odbiór przeciąga się, bo dwie felgi przyjechały zarysowane i Dealer zdecydował się je wymienić na nowe. Jedna z nich jedzie z Niemiec...

Z jednej strony dobrze, że dealer zauważył i otwarcie to przyznał, bo na koniec kontraktu miałbym problem z Arvalem, ale z drugiej strasznie się to opóźnia :)

Pytałem też o akcję serwisową z akumulatorem 12V (auto 2025.50, podobno z kwietnia), ale... dealer nie widzi żadnych akcji serwisowych w systemie do zrobienia.
W jaki sposób dowiadywaliście się o tej akcji, jaki miała nr/id/nazwę?
Czy to możliwe, że dotyczy ona tylko wcześniej wyprodukowanych egzemplarzy?

Last edited:

galux20

Zadomawiam się
Finansowo oferta z arvala mi się podoba
36 miesięcy
980 brutto i ubezpieczeniem.
Auto rwd ,270 ps, premium.
Wplata brutto 36 tysięcy.
Auto jest ok wizualnie.
Martwi mnie gwarancja 2 lata i przepychanki ewntualne z arvalem.
Do wykorzystania nadmiaru pradu ,dotacji auto o tej wielkosci ,z taką mocą i 🔋 to ok auto
Martwi mnie brak valboxa
Jutro zawoze dziewczyny,zeby go obejrzaly.
Przymierzalismy sie do q4 audi.
Brak skory, matrixa do przebolenia

Na audi mamy ofertę na 2 lata tylko 30tys km
Bateria 60 kw
Rata 1000 brutto
Lub
1500 ubezp ac oc serwis i opony zimowe
Audi z valboxem
Do forda musze dokupic zimowki
Ale do przebiegu 45 tys km zakup jest racjonalny

Last edited:

szymaniak

Nowy na Forum
U mnie z kolei odbiór przeciąga się, bo dwie felgi przyjechały zarysowane i Dealer zdecydował się je wymienić na nowe. Jedna z nich jedzie z Niemiec...

Z jednej strony dobrze, że dealer zauważył i otwarcie to przyznał, bo na koniec kontraktu miałbym problem z Arvalem, ale z drugiej strasznie się to opóźnia :)

Pytałem też o akcję serwisową z akumulatorem 12V (auto 2025.50, podobno z kwietnia), ale... dealer nie widzi żadnych akcji serwisowych w systemie do zrobienia.
W jaki sposób dowiadywaliście się o tej akcji, jaki miała nr/id/nazwę?
Czy to możliwe, że dotyczy ona tylko wcześniej wyprodukowanych egzemplarzy?
Mam zamówionego explorera z arvala. Ile czekałeś na info od dealera od podpisania umowy z arval? U mnie minęło już prawie dwa tygodnie od podpisania kontraktu i cisza w temacie...