A6 etron, rozważania

marco_25

Pionier e-mobilności
A w rzeczywistości od co najmniej 2 tygodni na stronie Audi widzę sekcję, w której reklamują zniżki mieszczące Q4, A6 i Q6 w dopłatach. W gotowych do odbioru jest masa egzemplarzy z podanymi cenami po rabacie.
Te gotowe do odbioru to cieple bułeczki. Po trzech próbach zakupu dałem sobie spokój i czekam na bmw. Publikowane pierwsze informacje są bardzo pozytywne.

Oczywiście Audi cały czas wydzwania z kosmicznymi ofertami w porównaniu z tym co podawali w gotowych do odbioru. Co ciekawe wersje spalinowe audi są rzeczywiście w podanych cenach dostępne od ręki.

max0211

Nowy na Forum
Te gotowe do odbioru to cieple bułeczki. Po trzech próbach zakupu dałem sobie spokój i czekam na bmw. Publikowane pierwsze informacje są bardzo pozytywne.

Oczywiście Audi cały czas wydzwania z kosmicznymi ofertami w porównaniu z tym co podawali w gotowych do odbioru. Co ciekawe wersje spalinowe audi są rzeczywiście w podanych cenach dostępne od ręki.
czyli na stronie publikują przykładowo a6 etron za 275k a w jak przychodzi do oferty, to z 275k zbliżamy się do ceny bez promocji?

Trzy próby zakupu? Możesz opowiedzieć, jak to nie wypaliło?

pmlody

Pionier e-mobilności
czyli na stronie publikują przykładowo a6 etron za 275k a w jak przychodzi do oferty, to z 275k zbliżamy się do ceny bez promocji?

Czyli nie wiadomo ile kosztuje :)
Zdecydowanie, nie jestem targetem.... mimo że A6 mi się bardzo podobało, niestety nie jeździłem, ponieważ od 3 miesięcy czekam, aż pani oddzwoni, kiedy zmienią opony na zimowe.

marco_25

Pionier e-mobilności

Kilka miesięcy temu na stronie audi gotowe do odbioru była spora pula a6 quattro etron w perfect lease w specjalnej cenie gdzie rata wychodziła około 2k netto, poniżej zrzuty z cenami które potwierdziłem jako aktualne. Znałem już problemy tego auta bo miałem go dwa razy na dłużej i powiem tyle, po bliższym poznaniu auto bardzo zyskuje, plastiki przestają razić a układ kierowniczy, nawigacja z hud i przyjemność z prowadzenia przekonały mnie do wynajmu. Tutaj zaznaczam że cena była czynnikiem decydującym, w mojej ocenie ten samochód powinien kosztować 250-350k.
Poszukiwania zacząłem od idealnej konfiguracji która była dostępna u dealera w Gdyni gdzie była przeprowadzona wstępna weryfikacja i wysyłka dokumentów a po dwóch dniach odprawił mnie z kwitkiem bo samochód nie jest już dostępny 🤪, to samo było w Rzeszów i w Krakowie a oferta za identyczną konfigurację 4k netto to … niech szukają innego frajera. Podejmę jeszcze próbę na początku roku jak im się będzie palić pod wyniki ale patrząc na to co będzie oferowało BMW neue klasse to tylko CCC może mnie przekonać 😎

Attachments

• IMG_0447.jpeg
    IMG_0447.jpeg
    197,9 KB · Liczba wyświetleń: 9
  • IMG_0445.jpeg
    IMG_0445.jpeg
    178,6 KB · Liczba wyświetleń: 9
  • IMG_0444.jpeg
    IMG_0444.jpeg
    173,5 KB · Liczba wyświetleń: 9

max0211

Nowy na Forum
A tak z ciekawości- gdy dostałeś informację, że auta już niedostępne, na stronie dalej wisiały? Czy faktycznie zniknęły? Oczywiście bardzo słabe zachowanie ze strony Audi, raz może się zdarzyć, ale trzy to już przesada. Ja bardzo żałuję, że teoretycznie zniżki w Audi Family (dla pracowników i współpracowników spółek vw w PL) nie łączą się z tymi rabatami.

marco_25

Pionier e-mobilności
A tak z ciekawości- gdy dostałeś informację, że auta już niedostępne, na stronie dalej wisiały? Czy faktycznie zniknęły? Oczywiście bardzo słabe zachowanie ze strony Audi, raz może się zdarzyć, ale trzy to już przesada. Ja bardzo żałuję, że teoretycznie zniżki w Audi Family (dla pracowników i współpracowników spółek vw w PL) nie łączą się z tymi rabatami.
Zgadza się - zachowanie słabe ale wcale nie wyjątkowe a mi się nie spieszy. Ta strona ma duże opóźnienia dlatego weryfikowałem u dealera. Czasami samo sprawdzenie specyfikacji samochodu daje informacje o nieaktualnej ofercie. Ale warto sprawdzać, znam takich co dzięki temu oszczędzili sporo pieniędzy i są zadowoleni, powodzenia🤞