Renault MeganE, Peugeot e2008 czy może Citroen ECX-4

RR1982

Nowy na Forum
Witam jak w temacie, czas na elektryka i nie wiem jakiego wybrać. Co przemawia za każdym modelem? A może jakis inny? Samochod ma byc jako dojazdowka do pracy około 20km w 2 strony, głownie dla żony. Dziekuje za podpowiedzi i opinie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Witam jak w temacie, czas na elektryka i nie wiem jakiego wybrać. Co przemawia za każdym modelem? A może jakis inny? Samochod ma byc jako dojazdowka do pracy około 20km w 2 strony, głownie dla żony.
Czyli może być cokolwiek.
Napisz więcej czego oczekujesz, co preferujesz, bo te powyższe wymagania spełni nawet Dacia, o połowę tańsza.

Czy musi być takie duże, czy koniecznie ma być to crossover, jaki budżet, czy chińczyki wchodzą w rachubę , czy planujesz w trasę wyjeżdżać itd....

Last edited:

PatiEK_PL

Zadomawiam się
Dla przykładu Leafa dzisiaj od 30 do 85% ładowałem przez 8h:30min (21:30-6:00) i przybyło mu 160km zasięgu - oczywiście zwykłe gniazdko i cegła, jak śpię to się nie śpieszę nigdzie.
O to to. Dokładnie o to mi chodzi. Jeśli w założeniu samochód nie odjedzie od domu dalej jak 100 km, to to jest bardzo dobry pojazd.

Ev3

Pionier e-mobilności
O to to. Dokładnie o to mi chodzi. Jeśli w założeniu samochód nie odjedzie od domu dalej jak 100 km, to to jest bardzo dobry pojazd.
Jeśli to ma być zakup nowego (tego też nie wiemy), to wręcz przeciwnie - Leaf II auto mega przestarzałe, źle się ładujące (czasem może być potrzeba szybciej, a nie bardzo jest jak), z wymierającym Chademo, nie chłodzoną baterią.
Praktycznie wszystko inne będzie lepsze, w tym każdy z wymienionych w tytule.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Wszystko inne lepsze póki się nie "spierdoli" :D wtedy każdy oddałby wszystko, aby życie było tak proste i tanie jak z Leafem, ja kupiłem nowe z zamysłem, ja dzieci, niech jeżdzi ever i czytając forum wiem, że to była dobra decyzja. Nie ma problemów z klapkami ładowania, z ładowarkami, z klimatyzacją, a baterie tanie jak barszcz i wymiana trwa 3h - aczkolwiek temat odległy 160kkm i 8 lat gwarancji.

RR1982

Nowy na Forum
Witam wszytkich. Post był raczej bardziej spontaniczny i nie spodziewałem sie tak dużej odpowiedzi. Jeżeli chodzi o pytania to budżet jest od 120 do 160 tys a wielkośc to interesuje mnie raczej średni samochód. Dla mnie marka nie jest aż tak ważna więc chinczyk też wchodzi w grę.

solik

Pionier e-mobilności
ja bym olal stellantisa z uwagi na problemy z samochodami (bez znaczenia czy spalinowe czy elektryczne) wiec na polu bitwy zostaje renault ktore robi fajne elektryki (megane, scenic czy nowe r5) i ma zdecydowanie lepszy system do obslugi tego wszystkiego niz stellantis