Ford Explorer - oferty / finansowanie

lukech

Zadomawiam się
Mam zamówionego explorera z arvala. Ile czekałeś na info od dealera od podpisania umowy z arval? U mnie minęło już prawie dwa tygodnie od podpisania kontraktu i cisza w temacie...
29 dni od podpisania umowy z Arvalem do rejestracji samochodu przez Arval.
No i już bym odebrał, pewnie w niewiele ponad 30 dni od podpisania umowy, ale te porysowane felgi...

giancardi

Nowy na Forum
Q
Auto stoi u dealera na placu i czeka na diagnozę. Są zawaleni robotą i bedą w stanie zdiagnozować dopiero w przyszłym tygodniu... Auto zastępcze dostałem, ale przysługuje tylko na 4dni... A w ciągu 4 dni nawet diagnoza się nie rozpocznie... więc lipa
No dobrze, czyli tym się różni Arval z zaznaczonym autem zastępczym w ofercie z takim nie zaznaczonym? W ofercie Hyundaia jest, w ambasadorze nie ma.

Nie zaznaczone czyli jesteśmy zdani na łaskę Forda czyli 4 dni auta zastępczego.
Zaznaczone czyli Arval przy awarii daje auto zastępcze na czas naprawy.

Pytanie, jak naprawa będzie trwać 3 miesiące to za co płacimy czynsz? Teoretycznie nie powinniśmy płacić, a i jeszcze stosunkowo powinna być zwrócona wpłata własna.

jazon

Zadomawiam się
Dlatego po rozmowie z przychylnymi ludźmi odpuściłem Arvala i biorę przez Santandera. Wyjdzie trochę drożej ale limit km ustaliłem dowolnie, pełne ubezpieczenie, serwis, assistance, umowa na 2 lata z opcją wykupu itd. W Arvalu podobno jaja przy zdaniu auta, za każdą ryske każą sobie płacić , jak mi powiedział znajomy obsługujący floty.
Oczywiście wkurza mnie że to wszystko jest takie ktoś komuś coś powiedział ale na czymś musimy się opierać🤪

galux20

Zadomawiam się
Dlatego po rozmowie z przychylnymi ludźmi odpuściłem Arvala i biorę przez Santandera. Wyjdzie trochę drożej ale limit km ustaliłem dowolnie, pełne ubezpieczenie, serwis, assistance, umowa na 2 lata z opcją wykupu itd. W Arvalu podobno jaja przy zdaniu auta, za każdą ryske każą sobie płacić , jak mi powiedział znajomy obsługujący floty.
Oczywiście wkurza mnie że to wszystko jest takie ktoś komuś coś powiedział ale na czymś musimy się opierać🤪
Zastanawiam się czy ten arval faktycznie taki upierdliwy .
Z drugiej strony najem beZposrednio np . Audi czy vw czyms się bardziej różnił przy zdawaniu auta?
W tym arvalu fajne jest to ze mamy sensownie finansowo na 3 lata.Może to drobnostka, sensowniej jest dokupic zimowki na 45 tys km niz na 30tys km

Twenty

Zadomawiam się
Finansowo oferta z arvala mi się podoba
36 miesięcy
980 brutto i ubezpieczeniem.
Auto rwd ,270 ps, premium.
Wplata brutto 36 tysięcy.
Auto jest ok wizualnie.
Martwi mnie gwarancja 2 lata i przepychanki ewntualne z arvalem.
Do wykorzystania nadmiaru pradu ,dotacji auto o tej wielkosci ,z taką mocą i 🔋 to ok auto
Martwi mnie brak valboxa
Jutro zawoze dziewczyny,zeby go obejrzaly.
Przymierzalismy sie do q4 audi.
Brak skory, matrixa do przebolenia

Na audi mamy ofertę na 2 lata tylko 30tys km
Bateria 60 kw
Rata 1000 brutto
Lub
1500 ubezp ac oc serwis i opony zimowe
Audi z valboxem
Do forda musze dokupic zimowki
Ale do przebiegu 45 tys km zakup jest racjonalny
ja bym jednak bral forda, za 980 zl masz wszystko, gwarancja jest 2 lata ale po tym okresie trzeba zrobic przeglad za 500-700 zl i to automatycznie przedluza gwarancja (z ford assistance) takze nie ma co sie martwic (tez mialem wczesniej takie obaawy)

no i tu masz pewna stala cene na rok dluzej niz w Audi. Wiadomo ze lepszy segment ale Ford naprawde jest ok, w sumie to ta sama platforma. Mozna kupic zimowki albo wielosezon na te 45 tys km i tak wyjdzie taniej bo ta doplata do Audi to 12tys pln a zimowki/wielosezon to jakies 4tys zl. Wallbox mozna kupic na olx nowy duzo ludzi sprzedaje bo dostalo z autem.

lukasz1803

Nowy na Forum
Santander w programie ambasador?

Twenty

Zadomawiam się
Zastanawiam się czy ten arval faktycznie taki upierdliwy .
Z drugiej strony najem beZposrednio np . Audi czy vw czyms się bardziej różnił przy zdawaniu auta?
W tym arvalu fajne jest to ze mamy sensownie finansowo na 3 lata.Może to drobnostka, sensowniej jest dokupic zimowki na 45 tys km niz na 30tys km
kazdy moze by uopierdliwy ale po 3 latach dajesz auto na detailing za kilka stowek albo zglaszasz z AC naprawy i wszystko jest zrobione na tip top, za nic sie nie placi

Twenty

Zadomawiam się
a skad wiesz jak jest w Santander skoro jest on dosyc nowym graczem na rynku. Przeciez za zwiekszony limit musiales zaplacic dodatkowo wiecej (w arval tez sie da),