Greenway - informacje ogólne

Nestor

Fachowiec
Powerpass dolicza swoją marżę do wszystkiego jak jest w planie free. Niestety z ładowania trzeba się troche zdoktoryzowac przed (na poczatku) posiadaniem auta BEV. Nie, zebym byl z tego jakos specjalnie zadowolony.

Tofik

Nowy na Forum
Jak to mozliwe (taka cena)?. Ten Greenway jest ich własnością. Może to karta i roaming skody?
Trochę się wyjaśniło: Pani na infolini GW, "pomyliła się" w temacie stacji własnej i partnerskiej...
Wszystko winą karty Powerpass, jutro ich atakuję i zobaczymy co z tego wyjdzie...

Tofik

Nowy na Forum
jakbyś ładował bez karty Skody, i żadnego abo w GW to powinno być standardowe 3,15 zł/kW
I to byłoby w miarę OK, choć liczyłem na jakiś rabat ze względu na plan Charge Ultra, a tak to jutro dyskusja z Elli - dostawcą Powerpass.
No właśnie, czemu tu są żale do GW jak ładowarka była odpalana kartą Skody.
Pytać Skody ocb...

PS. Jeszcze faktura tak obcięta by nie było widać kto wystawił...
Wystawca Elli. Nie sądziłem, że takie cyrki mogą być z czymś tak prostym jak ładowanie BEV

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Podpowiedzcie proszę, jak ładować auta w drodze w kosztach przyzwoitych, bo do GW jestem mocno nastawiony negatywnie... Wszystkie plusy aut na prąd przy takiej stawce za ładowanie tracą jakikolwiek ekonomiczny sens...
Superchargery bardzo spoko wychodzą, niestety niedostępne jeszcze w PL dla nie-tesli.

Tofik

Nowy na Forum
Poważnie ktoś chciał użyć abo GW, odpalając ich ładowarkę kartą Skody, a nie GW?
Tak, chciałem. mając kartą Skody, mam Ionity po 2,05, i ja naiwny, myślałem że GW też jest jakoś promocyjnie traktowane, bo nawigacja mocno kieruje na stacje GW. Przecież na MOP są zazwyczaj jeszcze stacje koncernów paliwowych, a kieruje do GW.
I co? i tylko frustracja... Wewnętrzne serce Janusza boli...

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak, chciałem. mając kartą Skody, mam Ionity po 2,05, i ja naiwny, myślałem że GW też jest jakoś promocyjnie traktowane,
Trzeba sobie kupić abo bezpośrednio w GW i kartę od nich drugą wyrobić....
bo nawigacja mocno kieruje na stacje GW. Przecież na MOP są zazwyczaj jeszcze stacje koncernów paliwowych, a kieruje do GW.
Nie ma filtrów w navi, którymi można to wyregulować?
W Kia/Hyundai są.....

Może nie pokazywać nic poza Ionity np.