starlinki za darmo rozdajooo.....

Marcel232

Fachowiec
lub 149 za dane bez priorytetu. Jak mi router do LTE padnie do reszty, to zastanowię się czy tego nie wziąć. Znajomy ma i sobie chwali.
Miałem przez ponad rok. Gdyby nie to, że w końcu dotarła do mnie cywilizacja (asfalt i światłowód) miałbym do dziś. Działanie REWELACJA. Prędkość rzadko kiedy spadała poniżej 200Mbit. Działało to w ulewach/śnieżycach. U mnie w firmie każdy statek ma to zainstalowane. Kiedyś nie do pomyślenia dzisiaj dosłownie na środku oceanu streamuje swoją domową kablówke w HD 😀.

Zigi Hynes

Zadomawiam się
Dla wersji standard średnie zużycie energii 75-100W! 24x0,1x30 = 72 kWh. Jeżeli któś nie jest nauczony wyłączania routera za każdym razem, to trzeba doliczyć miesięcznie do abonamentu prawie stówkę za prąd. W Polsce jest już spory zasięg światłowodowy, gdy nie ma światłowodu to radiówka od lokalnego operatora lub LTE. Ostatni wybór to internet satelitarny. Dla zestawu mini mniejsze zuzycia pradu czyli się da i jest nadzieja na przyszłość: 25-40W czyli podobnie jak biorą też modemy neostrady na miedzi.

umcus

Pionier e-mobilności
Dla wersji standard średnie zużycie energii 75-100W! 24x0,1x30 = 72 kWh.
Faktycznie sporo.
W Polsce jest już spory zasięg światłowodowy, gdy nie ma światłowodu to radiówka od lokalnego operatora lub LTE.
Ja właśnie mam LTE. Zasadniczo jestem zadowolony, choć przy ulewach/burzach/śnieżycach regularnie pada net. Bywało, że i przez parę godzin zero zasięgu. Niestety światłowód wszędzie nie dochodzi. U mnie w gminie na Nexerę czekamy od 2022 roku. Aktualnie wszelkie prace przerwali i tyle ich widzieli.

Marcel232

Fachowiec
Faktycznie sporo.

Ja właśnie mam LTE. Zasadniczo jestem zadowolony, choć przy ulewach/burzach/śnieżycach regularnie pada net. Bywało, że i przez parę godzin zero zasięgu. Niestety światłowód wszędzie nie dochodzi. U mnie w gminie na Nexerę czekamy od 2022 roku. Aktualnie wszelkie prace przerwali i tyle ich widzieli.
Ja miałem LTE. I działało nawet dobrze. Ale osiedle z 3 domów rozrosło się w dość szybkim tempie do około 50 i w weekendy prędkość spadała do zera.