uvo connect

Cav

Pionier e-mobilności
Czy podgrzewanie wnętrza samochodu wywołane zdalnie, z aplikacji uvo connect, można jakoś wyłączyć ręcznie, z samochodu?

Slawoos

Zadomawiam się
Zależy czy przy okazji tego podgrzewania zdalnego jesteś wpięty do ładowania czy tylko z trakcyjnej grzejesz. W momencie jak mam zdalne grzanie i jestem na kablu to żeby rozblokować złącze wciskam otwórz na kluczyku - grzanie działa dalej, w momencie kiedy otworzę drzwi kierowcy grzanie przestaje działać. Dlatego odpowiadając na pytanie sądzę, że możesz zakończyć zdalne grzanie wciskając guzik otwierania na kluczyku i otwierając drzwi kierowcy.

Slawoos

Zadomawiam się
Raczej się nie da bo z kluczyka uruchamiasz i akcesoria i "zapłon". Wg mnie to tylko zakończenie przez aplikację lub to co napisałem wyżej. Zabawy guzikami nie przynoszą skutku (chyba, że nie wszystkie wypróbowałem).

Z innej beczki, robisz coś z hamulcami żeby nie rdzewiały? Bo u mnie zaczęły "szurać mocniej" tylne po 25 tkm. I postaram się spróbować sposobu z jazdą na N z jakiejś górki. Bo inaczej to od razu się włącza rekuperacja i niewiele tych klasycznych hamulców się da użyć.

Cav

Pionier e-mobilności
Raczej się nie da bo z kluczyka uruchamiasz i akcesoria i "zapłon". Wg mnie to tylko zakończenie przez aplikację lub to co napisałem wyżej.

Dodam tylko że przy podpięciu do kabla to nie zadziałało.
Dopiero wypięcie kabla...

Zabawy guzikami nie przynoszą skutku (chyba, że nie wszystkie wypróbowałem).

Z innej beczki, robisz coś z hamulcami żeby nie rdzewiały? Bo u mnie zaczęły "szurać mocniej" tylne po 25 tkm. I postaram się spróbować sposobu z jazdą na N z jakiejś górki. Bo inaczej to od razu się włącza rekuperacja i niewiele tych klasycznych hamulców się da użyć.
Na razie nie mam takich problemów, więc nic nie robię.
A górek w WLKP mało....