Mordercza Toyota przejeżdża po kobiecie mężczyźnie

daniel

Señor Meme Officer

CzerwonyZajc

Zadomawiam się
I tu ma przewagę tradycyjny ręczny. Skąd wiecie, że automatyczny ręczny się nie zaciągnał, a potem sam wyłączył (auto-hold). To tylko elektronika. Samochód złapał jakiś głupi sygnał z potencjometra z gazu i automat zadziałał zwolnieniem ręcznego. Oczywiście to hipoteza. W artykule nie piszą nic o napędzie, tylko, że się staczał. Może tam jest z górki?

vwir

Pionier e-mobilności
I tu ma przewagę tradycyjny ręczny. Skąd wiecie, że automatyczny ręczny się nie zaciągnał, a potem sam wyłączył (auto-hold). To tylko elektronika. Samochód złapał jakiś głupi sygnał z potencjometra z gazu i automat zadziałał zwolnieniem ręcznego.
Jest dokładnie odwrotnie. Dużo bardziej zawodny od elektroniki jest człowiek. W Leafie zdarzyło mi się to uczynić właśnie dlatego, że jest tam mechaniczny ręczny, którego nie zaciągnąłem. W kolejnych elektrykach mam już elektryczny ręczny i nigdy mi się to nie zdarzyło. Zaciągają się same gdy otworzę drzwi.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Na początku trochę mnie przerażało to podejście w Tesli "wysiadam i ch...", ale polubiłem. Po obejrzeniu tego filmiku wręcz uwielbiam.
To tylko elektronika.
Ta tylko automatyka działa lepiej niż człowiek. Nigdy ci się nie zdarzyło pominąć czegoś w "procedurze wysiadania"? Szczególnie jak coś/ktoś odwróci twoją uwagę?

Last edited: