Interwały przeglądów gwarancyjnych EV6

rkon

Zadomawiam się
A jak z cenami przeglądów w elektykach Hyundai/Kia. Czy może ktoś podać informacje ile kosztuje przeglad nadwozia po roku , a ile przeglądów mechaniczny +nadwozia co 2 lata/30tys km ?

Jestem w trakcie oczekiwania na I6 a jak próbowałem się dowiedzieć w serwisie to domagają się VINu.

wlszw

Nowy na Forum
Mam prośbę - czy ktoś może zerknąć do swojej książki serwisowej i podać mi interwały przeglądów jakie ma wpisane dla EV6?
Ja dostałem książkę bez wpisanych interwałów 🙄, zadzwoniłem do serwisu podali mi 30tys. lub 2 lata. Na pytanie czemu samochód zaczął mi zgłaszać, żebym zajechał na przegląd przy 15tys / 1 rok nie potrafił udzielić odpowiedzi. Powiedział, że może to błąd komputera, a może to jakiś inny serwis. I kazał zapytać bezpośrednio sprzedawcy który narazie milczy.
I bądź tu mądry. A akurat zostało mi do 15tys. 650km a planuje niedługo wypad na powyżej 600km przed którym nie zdążę wpaść do serwisu :/
Auto kupowałeś w PL od polskiego dealera? Co masz wpisane w gwarancji?

Dla EV6 instrukcja przewiduje dwa różne interwały przeglądów czasowe i kilometrowe).
Dla Europy co 24 miesiące lub co 30 000 km w zależności co będzie pierwsze -> Instrukcja 9-6.
Dla krajów pozaeuropejskich interwały wynoszą odpowiednio 12 miesięcy i 15 000 km -> instrukcja 9-7

Soft auta liczy interwały w zależności od parametrów wejściowych, te pewnie ustawia dealer. Nie ma zielonego pojęcia, czy są uwzględniane ustawienia lokalizacji użytkownika podane w aplikacji.

Makus

Pionier e-mobilności
Auto kupowałeś w PL od polskiego dealera? Co masz wpisane w gwarancji?

Dla EV6 instrukcja przewiduje dwa różne interwały przeglądów czasowe i kilometrowe).
Dla Europy co 24 miesiące lub co 30 000 km w zależności co będzie pierwsze -> Instrukcja 9-6.
Dla krajów pozaeuropejskich interwały wynoszą odpowiednio 12 miesięcy i 15 000 km -> instrukcja 9-7

Soft auta liczy interwały w zależności od parametrów wejściowych, te pewnie ustawia dealer. Nie ma zielonego pojęcia, czy są uwzględniane ustawienia lokalizacji użytkownika podane w aplikacji.
W PL od PL dealera. Interwały o których mówisz dotyczą tylko rzeczy wymienionych w tej części instrukcji, karoseria nie jest tam wymieniona. Stąd ten "przegląd gwarancyjny" do nadwozia sobie wymyślili, który w książce gwarancyjnej ma oddzielny interwał wpisany (ale u mnie nikt nie wpisał dlatego pytałem).

wlszw

Nowy na Forum
Ale napisałeś, o tym, że to auto ciągnie Cię na przegląd po 15 tysiącach i 12 miesiącach.
To jest ustawione w kompie auta przez dealera. Wg. mnie masz auto, które ma ustawienie poza rynek europejski, więc taak, a nie inaczej liczy interwały u Ciebie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie wiem jak jest w Kii ale w Ioniqu 5 który jest na tej samej platformie są dwa interwały:
- 24 miesiące (lub 30 tysięcy km) przegląd okresowy
- 12 miesięcy przegląd nadwozia
Dzięki za naprostowanie, niepotrzebnie zrobiłbym przegląd.
Ten sam przypadek co w ev6 - przegląd w książce co 30 tys, dealer też mówi że co 30, a auto ustawione na 15....

Mam wizytę w serwisie z jakąś pierdołą, to im każę poprawić przy okazji.