Bonus Tesla przy wymianie -13 000 zł

pablito1991

Nowy na Forum
Wiecie może czy samochód w trade in może być własnością żony z którą mamy wspólność majątkowa ? W ogóle wie ktoś jak wygląda proces trade in? Różni się jakoś znacznie samo zamówienie pojazdu ? Boję się że jak zarezerwuje na siebie a potem umowa sprzedaży auta w trade in będzie na żonę to nie uznają bonusu na moim koncie / zamówieniu ?

chess_m

Posiadacz elektryka
Ale przy wspólnocie majątkowej auto też jest wspólne nawet jeśli w DR wpisana jest tylko żona. Czyli trade-in powinien zapewne być na was oboje

SpaJder

Zadomawiam się
Wiecie może czy samochód w trade in może być własnością żony z którą mamy wspólność majątkowa ? W ogóle wie ktoś jak wygląda proces trade in? Różni się jakoś znacznie samo zamówienie pojazdu ? Boję się że jak zarezerwuje na siebie a potem umowa sprzedaży auta w trade in będzie na żonę to nie uznają bonusu na moim koncie / zamówieniu ?
Zamawiając samochód zaznaczasz:
1753545632684.png

ja teraz to przerabiam to dam znać jak wyglądała wycena i co z tego wyszło. Boję się, że wycena będzie mocno zaniżona (droższy samochód, który mogę sprzedać) lub nie zaakceptują samochodu (tańszy, w pełni sprawny ale staruszek, który miałem złomować = 10 000 w programie NaszAuto, ale bardziej by mi się opłacało sprzedać Tesli ze względu na bonus).

Last edited:

nabrU

Moderator
Pewnie właśnie będzie materiałowa tapicerka bez podgrzewania, brak (albo jednokolorowe) ambient lighting, brak tylnego ekranu i zwykłe szyby. No i może stalowe felgi kół ;)

Młody

Follow the White Rabbit
Pewnie właśnie będzie materiałowa tapicerka bez podgrzewania, brak (albo jednokolorowe) ambient lighting, brak tylnego ekranu i zwykłe szyby. No i może stalowe felgi kół ;)

Najwięcej zaoszczędza na braku szklanego dachu, a to byłaby bardzo pozytywna zmiana.

pablito1991

Nowy na Forum
Będą tańsze bo potencjalnie bez kilku elementów wyposażenia, które teraz są standardem.
O to to. Zwróćcie uwagę na to że wersja RWD już jest uboższa w wyposażenie bo brakuje pełnego systemu nagłośnienia, bateria LFP oraz boczki drzwi sa pokryte tekstylia a nie alcantara. W poprzedniej generacji nie było różnic w wyposażeniu tylko w jednostce napędowej. Co więcej jak oglądam review tesli w USA to tam nie ma różnic w wyposażeniu między RWD i AWD. Pytanie co zabiorą w tej budżetowej w EU.

Co do rozliczenia trade in pojazdu na żonę handlowiec z Warszawy twierdzi że nie będzie problemu a nawet jeśli coś będzie nie tak to przedstawiciele salonu mogą “podpiąć” trade in pod zamówienie.