Dopłaty dla osób fizycznych, które prowadzą działalność

woocashewski

Nowy na Forum
w umowie kredytowej jest zapis:
- przewłaszczenie Pojazdu na zabezpieczenie na zasadach określonych w Umowie oraz pełnomocnictwo na rzecz Banku do sprzedaży
w imieniu i na rzecz Kredytobiorcy pojazdu, zamieszczone w Umowie*,

jako jedyne zabezpieczenie, na polisie żadnych adnotacji /cesji
na fakturze adnotacja o kwocie do zapłacenia przelewem i kwocie "kredyt"

w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu żadnej adnotacji.

będzie ok?

Piernik

Posiadacz elektryka
w umowie kredytowej jest zapis:
- przewłaszczenie Pojazdu na zabezpieczenie na zasadach określonych w Umowie oraz pełnomocnictwo na rzecz Banku do sprzedaży
w imieniu i na rzecz Kredytobiorcy pojazdu, zamieszczone w Umowie*,

jako jedyne zabezpieczenie, na polisie żadnych adnotacji /cesji
na fakturze adnotacja o kwocie do zapłacenia przelewem i kwocie "kredyt"

w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu żadnej adnotacji.

będzie ok?
Na moje oko Ok.
Faktura na Ciebie, ty w dowodzie. Możesz zrobić cesje.

Piernik

Posiadacz elektryka
Tak, ale może się okazać, że nie każdy podpis kwalifikowany się nada.
Z tego co rozumiem, można dokument podpisać w GWD i poza nim. Nie wiadomo jak wysłać podpisany poza nim.

Z którymi tabelkami :) ?
Chyba jak podpis kwalifikowany to kwalifikowany. Mimo że jest kilka to chyba powinny działać tak samo. Ale głowy na 100% nie dam.
Z tego co przeglądałem to chyba najlepszy jest SimplySign. Żadnych kart, co tam ma być jest w chmurze. Do ogarnięcia za 400 PLN brutto za 2 lata łącznie z weryfikacją tożsamości.
Tak czy inaczej do podpisania umowy dotacji jeszcze będzie potrzebny z tego co wyczytałem.

I odważyłem się i zajrzałem do wymogu danych finansowych w przypadku pełnej księgowości.
Rachunek zysków i strat, bilans ale też i rachunek przepływów finansowych. Za trzy ostatnie lata.
+ prognoza.
Więc ten zakres informacji składa się do oceny zdolności finansowej pod wielomilionowe kredyty.
W przypadku leasingu na kilka milionów złotych wymogi są już mniejsze. Wiem co mówię.

pigs

Zadomawiam się
Ja swój wniosek złożyłem i nie widziałem informacji o możliwości podpisania wniosku w innej aplikacji, choć byłoby to dla mnie wygodniejsze.
Kreator wniosków korzysta z Szafir SDK, który nie jest zbyt przyjazny, ja musiałem wyłączyć zabezpieczenia na laptopie by móc go użyć.

Piernik

Posiadacz elektryka
Ja swój wniosek złożyłem i nie widziałem informacji o możliwości podpisania wniosku w innej aplikacji, choć byłoby to dla mnie wygodniejsze.
Kreator wniosków korzysta z Szafir SDK, który nie jest zbyt przyjazny, ja musiałem wyłączyć zabezpieczenia na laptopie by móc go użyć.
Tu nonsens goni nonsens zatem ;( na każdym poziomie ;(
Na etapie wypisywanie wniosku mam komunikat "UWAGA: WNIOSEK MUSI BYĆ PODPISANY PODPISEM KWALIFIKOWYM."
Czyli każdy powinien działać.

Składałeś może jako JDG ?

Piernik

Posiadacz elektryka
Tak, jako JDG.
Zrobisz dobry uczynek na Święta ? ;)

No przy JDG
A. Saldo początkowe ?
B. Przychody razem - to jasne
1. Składki zebrane - to ZUS czy co ?
2. Składki przesłane - ??
3. Inne przychody w tym: dotacje z NFOŚ - tu rozumiem zero?
C. Rozchody razem - tu rozumiem po prostu koszty
1. Koszty funkcjonowania - ?
2. Inwestycje i remonty : co tu ? jak proste JDG to nic ?
- w tym z tytułu wnioskowanego przedsięwzięcia - tu rozumiem zero ?
3. Składki - ?
4. Inne rozchody, - ?
- z tytułu spłaty pożyczki z NFOŚiGW - no tu chyba zero ?
D. Saldo końcowe - ?

Dobro powraca ;)