Instalacją OBD2 Model 3/Y

Gandalf

Pionier e-mobilności
Pewnie najprostszym rozwiązaniem poprawiającym dużo była by taka kostka, w której można wyłączyć komunikację. Mniej prostym dla Twórców tych urządzeń jest jakieś* uwierzytelnianie komunikacji z kostką.

* istniejące oraz działające, patrz: Bosch Drivelog

newbe

Posiadacz elektryka
Pewnie najprostszym rozwiązaniem poprawiającym dużo była by taka kostka, w której można wyłączyć komunikację. Mniej prostym dla Twórców tych urządzeń jest jakieś* uwierzytelnianie komunikacji z kostką.

* istniejące oraz działające, patrz: Bosch Drivelog
Póki co wyciągam Vlink na postoju. Moją urządzenie ma tak niską mocą przerobową że nie łapie wszystkich sygnałów na raz. Daje to dodatkową nadzieję że nić nie da się przez takie urządzenie namieszać...

t3sla4sun

Zadomawiam się
W sensie nie zostawiać wtyczki, czy usunąć kabelek?
Ile czasu trwa instalacja dla profesjonalisty? Nie wiem czy ktoś będzie chciał moją TM3 z uszkodzoną klapą bagażnika i bez podgrzewanej kierownicy…
No po prostu nie zostawiać włączonego na bluetooth, bo ktoś może podłączyć sie z zewnątrz po bluetooth i Ci auto zajumać... :p

newbe

Posiadacz elektryka
No po prostu nie zostawiać włączonego na bluetooth, bo ktoś może podłączyć sie z zewnątrz po bluetooth i Ci auto zajumać... :p
To prawda dla Leaf. Można zrobić że samochód zgubi baterię. W efekcie to po rozładowaniu unieruchomi samochód.
W Tesli póki nie słyszałem...