Świat to za mało.. czyli auto daje radę tylko prądu brak

RadaR

Fachowiec
Miejsce jak miejsce, wystarczy odrobina dobrej woli. Albo auta ustawiać zgodnie z namalowanymi kopertami albo zostawić dwa miejsca wolne dla elektryków po prostu!
Jako że staram się szanować ludzi, widząc że zaczyna się "wyjeżdżanie z parkingu" nie oddalałem się zbytnio od auta co jakiś czas zerkając z dala.
Wcześniej zostawiłem swój numer telefonu po dyskusji z trzema parkingowymi... Okazało się że nawet do mnie nie dzwonili gdy facet chciał wyjechać. Próbował jakoś się wydostać mimo że nie miał szans.
A Skoda, coż jest w wynajmie i ma AC 😉
Wystarczy odrobina dobrej woli i można było tak

IMG_20220107_152352__01.jpg

RadaR

Fachowiec
PS dziś jadę tam znowu 😂 taki jestem złośliwy 😅🤣😂
Nie no na serio to jadę z dzieckiem na sanki bo to mimo wszystko fajne miejsce tylko jak to zwykle bywa zepsute przez ludzi. Poza tym gdzieś muszę się naładować a z tym tutaj licho raczej. Zostaje mi jeszcze hotel obok gdzie muszę skorzystać z ich usług na siłę aby móc się podpiąć i zostawić prądowy napiwek a nawet nie wiem w jaki sposób działa ta ich ładowarka i czy wogole zadziała... Już przerabiałem kiedyś knajpę z punktem ładowania który nie chciał ładować...

gim-kg

Pionier e-mobilności
W Chinach mają fajny zwyczaj, bo gdy ktoś zastawi drugą osobę to zostawia za szybą numer telefonu. Nawet na AliExpress można kupić takie gadżety do tego

Attachments

• FEE3CEB5-89B8-4EEA-8881-A4D58E24DD59.jpeg
    FEE3CEB5-89B8-4EEA-8881-A4D58E24DD59.jpeg
    101,9 KB · Liczba wyświetleń: 25

RadaR

Fachowiec
No też bym tak zrobił ale nie miałem przy sobie ani kartki ani nic do pisania a parkingowych tam z pięciu. Wezwali kierownika który zapisał mój numer i nie zadzwonił jak była potrzeba... Nie bardzo było z kim i o czym gadać. Podejście typu "postawili tu jakieś coś nie wiadomo po co i przeszkadza".
Poza tym połowa obsługi gawarit pa ruski, umiem troche i też próbowałem ale szto ty zdjełajesz kak niszto nie zdjełajesz.

RadaR

Fachowiec
No i byłem dziś tam znów i oczywiście znów problem..
Ale była też Tesla, chwilę później gość odjeżdżał więc udało się bezkolizyjnie podładować.
Pogadałem chwilę i zerknąłem na auto. Nie podoba mi się ich design ale rozwiązane są fajnie, choćby bagażniki. Z przodu całkiem spory, z tyłu całkiem spory i do tego spory schowek pod nim. Naprawdę spoko 👍

RadaR

Fachowiec
Kurde nie znam tych modeli, dla mnie wszystkie wyglądają tak samo 🤣
Napewno nie 3ka, chyba

Bronek

Pionier e-mobilności
Z Teslą i jak z Rotwailerami itp, tylko właściciel wie który to Reksio.
Tu często ktoś rzuca skróty modeli auta HRV CRV CLK itd, ale dla wielu to nic nie mówi
Tak szczerze pomimo że lubię motoryzację i trochę tego było, to też nie łapię tego slangu.
Dla posiadacza Tesli bywa to prawie oczywiste, aczkolwiek mając już Tm3 nie widziałem długo jeszcze Xa na żywo. Ba, kupiłem Trójkę, której też nigdy nie widziałem.
To u mnie tak jak z telewizorem, mam akurat Sony, wielki ale jaki typ? Nie wiem jest podobny do innych