posiadam Tesla 3 Long Rangę zamówienie za 245 tyś - do cesji

Stork

Zadomawiam się
Posiadam konto do cesji - rezerwacja na Tesle 3 LR w cenie 245tyś do odbioru w lutym którego już nie porzebuję. Cena zarezerwowanego auta gwarantuje VATowcom pełny odpis od podatku dochodowego jak i zgłoszenie do programu "Mój elektryk" dla firm. Jakby coś ktoś to szczegóły na priv...

Piernik

Posiadacz elektryka
Już wszyscy wszędzie czytali.
Napisz cenę cesji szybciej będzie. A i pytania wtedy od konkretnych zainteresowanych.

Stork

Zadomawiam się
Doświadczenie mówi mi, że podawanie cen publicznie kończy się hejtowaniem i burzą "zazdrośników" - dyskusją osób niezainteresowanych, Wyzywaniem od cebuli itp. Dlatego preferuje rozwiązania klasyczne czyli na priv. Też nie mogłem tego zrozumieć (czemu sprzedający chcą kontakt na priv) póki nie zacząłem oferować rzeczy na forach... Przepraszam mniejszość za kłopot...

Pozostały mi 4 takie zamówienia jakby co...

JareG

Pionier e-mobilności
sklep z zamówieniami na Tesle.. dobre :)
Kiedyś był taki prawie zawód, o nazwie stacz. Bardzo ważna osobistość, a biznes mocno dochodowy. Być może to z Teslami to podobny profil.. :D

Pozdrawiam

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ale stacz był ukierunkowany na stanie w kolejce w celu zarobku :) Z teslą w sumie nie ma problemu, żeby samemu złożyć zamówienie. Sam zrobiłem dwa zamówienia na teslę. Bo zaliczka niewielka a chciałem mieć jak największą szansę na dopłatę z mojego elektryka (jedno było na listopad a drugie na grudzień). Ostatecznie skorzystałem z podobnego ogłoszenia osoby, która zamówienie robiła w lipcu i z niego nie skorzystała - ja byłem zadowolony mając teslę wcześniej i taniej a tamta osoba cieszyła się, że odzyskała zaliczkę. W innym przypadku zaliczka po prostu przepada... A zaoszczędziłem więcej niż wydałem wcześniej na obie, swoje rezerwacje. Więc obie strony zadowolone :)

JareG

Pionier e-mobilności
Ale stacz był ukierunkowany na stanie w kolejce w celu zarobku :) (...) Sam zrobiłem dwa zamówienia na
Zgadza się, ale mamy XXIw. więc teraz stacze zmieniają się w .. zamawiaczy..? :D
Więc obie strony zadowolone :)
Sytuacja idealna :) Powiedziałbym, że nawet 3 strony są zadowolone - bo zapewne Tesla także się cieszy, że opyliła gracika.. :)

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
A kto komu zabroni? Toż to nie grzech?. Odpusty sprzdawali to i cesje też można . Normalna praktyka.
Z tym, że wartość cesji to zalezy z której strony to koszt/przychód... I tu często zaczyna się strefa o barwie w jednym z kolorow lakieu Tesli za doplatą i nie jest to czarny, czerwony, niebieski czy darmowy biały

Najczęściej z cesji miodu nie ma, ale tu mamy sytuacje deficytu przedmiotu cesji i to tak jak ja kupilem od Pośrednika, prawie 6000 zl za to, że moglem miec jak inni nie mogli lub musieli dymac na "Zachód" po auto. Mamy wybór. czekać lub dopłacić frycowe, że się nie klikneło kiedy trzeba.

Last edited: