Akcja serwisowa 3 i S klapa i kable kamerka tylna 12.2021

Bronek

Pionier e-mobilności

solik

Pionier e-mobilności
Jak sie kable od iphonow wylamywaly to pomagalo zalozyc na koncowke koszulke termokurczliwa :) pewnie na kable pod tym peszlem pomogloby dokladnie to samo.

Bronek

Pionier e-mobilności
Obojętnie czy to to czy nie to akurat u mnie zaraz za tą orginalym mocowaniem gumowego peszela zagięcie było do 90° i teraz to zmieniłem usztywniając peszelem a na nim rozciętym wężem zbrojonym ok 3/4 cala.

Ps jakbym wiedział że tu pękło, to bym rozpruł i połączył. Nie mam sentymentu i to tylko auto. Ale jakbym wiedział. I ciekawe czy to o ten odcinek chodzi?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Sorry, ale skoro jest akcja serwisowa, to nie lepiej zrobić sobie wycieczkę do Berlina lub Warszawy? Zabrać żonę na spacer po mieście, kolację w jakieś fajnej restauracji i wrócić.
Ja też lubię coś zrobić przy aucie, ale takiej „rzeźby” by mi się nie chciało.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja za cholere nie mam ochoty na serwisowanie auta w oddali, nigdy mnie to nie bawiło i nie mam szczególnego zaufania do nich itd... Jeżdżę do Pana Jacka w Zieleniewie, ujął mnie kiedyś naprawą Gelendy gdzie w serwisie chcieli worek kasy za wymianę komputera itp a u niego po rozebraniu nierozbieralnego i przylutowaniu odlutowanego zaplaciłaciłem 75 zł zamiast kilku tysięcy.
I tak byl z amerykańcem i innymi. Owszem raz spartolił robotęw V8 rozrusznik ( jego podwykonawca) ale sprawę załatwił
Pewnie ma też swoich odwrotnie sądzących niż jak ja ale to normalka.
Kabel zabezpieczyłem w ewidentnie gownianym miejscu a serwis zostawie na wiosnę, pojedziemy kamper + Tesla i bedzie fajnie, bo w przciwieństwie do przyczepy, to do kampera albo musisz pożyczyć auto albo rowery hulajnogi itp....

Bronek

Pionier e-mobilności
Przyszedł IMMIENNY mail
Tesla zdecydowała się na przeprowadzenie zapobiegawczej akcji przywoławczej dotyczącej niektórych pojazdów Model 3 z lat modelowych 2017-2020, aby sprawdzić i zmodernizować wiązkę przewodów pokrywy bagażnika. Z naszych danych wynika, że przywołanie może mieć wpływ na Twój pojazd (lub pojazdy) 5YJ3E7EB3KF467614 . Nie są wymagane żadne natychmiastowe działania, jeśli posiadasz pojazd Model 3, którego dotyczy niniejsza akcja przywoławcza. Tesla skontaktuje się z Tobą, aby umówić się na wizytę serwisową, gdy części staną się dostępne w Twoim regionie, a także bezpłatnie sprawdzić i zmodernizować pojazd.
W niektórych pojazdach Model 3 wiązka przewodów pokrywy bagażnika jest wyposażona w kabel koncentryczny z litym rdzeniem, który zapewnia obraz z kamery cofania, zapewniając widoczność na wyświetlaczu centralnym. Wielokrotne otwieranie i zamykanie pokrywy bagażnika może z czasem spowodować nadmierne zużycie kabla koncentrycznego. Jeśli zużycie powoduje rozdzielenie się rdzenia kabla koncentrycznego, obraz z kamery cofania nie jest widoczny na wyświetlaczu centralnym. Niedostępność wyświetlacza kamery cofania może wpłynąć na widok z tyłu. Nie są nam znane żadne wypadki ani obrażenia związane z tym stanem.

sd tosia

Posiadacz elektryka
Skończy się tym, że do Bronka na kolanach Elon przyczłapie. Żeby przebłagać to dorzuci SC koło ogródka. I w końcu będzie SC pomiędzy Szczecinem a Trójmiastem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Należy mi się, co już szydło z worka jak wylazło, to tak kiedyś rzekło. Za ciężką pracę.

SC w okolicach Kołobrzegu przy zapomnianej przez Boga Komunikacji, trasie S6, przy dużym parkingu z Galerią Handlową, w obrębie Największego Uzdrowiska,i na Środkowym Pomorzu w drodze do 3M
Cóż chcieć więcej od tej lokalizacji. A do tego druty wysokiego czy średnio napięcia lecą kilkaset metrów obok
To nie dla mnie i miejscowych ale dla wszystkich co albo tu kasę chcą zostawić albo jadą dalej.
A ten ubogi Greenway jeszcze nie dziala

gim-kg

Pionier e-mobilności
@Bronek, GreenWay nie ma w planach ładowarki w Kołobrzegu (potwierdzone u osoby związanej z GreenWay), Orlen także (potwierdzone u Pani Prezydent), ja ze swojej strony wysłałem propozycje lokalizacji SuC właśnie w galerii Karuzela gdy EV Klub razem z Tesla Klub Polska zbierali takie dane. Poszło to do osoby, która zajmuje się rozwojem sieci SuC w Polsce. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy.
Dla tych co zaciekawieni są tematem poniżej wspomniana lokalizacja. Może 600m od trasy S6. Na pewno, pod względem zjazdu z trasy szybkiego ruchu lokalizacja lepsza niż Ciechocinek czy Lućmierz.

Attachments

• 535EC681-9F21-427C-944E-838E71C5EBDB.jpeg
    535EC681-9F21-427C-944E-838E71C5EBDB.jpeg
    558,8 KB · Liczba wyświetleń: 14