Dołożenie haka do modelu 3

ciastek

Pionier e-mobilności
Pewnie hak był wliczony w cenę zakupu?
Tak.
To pewnie im chodzi, że moja nie była zamawiana z hakiem i nie ma możliwości.
Tak. Nie było takiej możliwości i nadal nie ma. Ale w listopadzie 2021 serwis twierdził, że w 2022 taka możliwość się pojawi. Minęło dopiero 12 dni 2022 roku, więc cierpliwości. :) Trzymam kciuki!

Jac3k

Posiadacz elektryka
Tak.

Tak. Nie było takiej możliwości i nadal nie ma. Ale w listopadzie 2021 serwis twierdził, że w 2022 taka możliwość się pojawi. Minęło dopiero 12 dni 2022 roku, więc cierpliwości. :) Trzymam kciuki!
Jasne można czekać. Chodzi mi tylko o odpowiedź mówiącą o braku możliwości a nie twierdzącą, że jest możliwość ale nie teraz bo nie ma komponentów. Nie wiem czy coś się zmieniło w tym temacie.

Jacek 3

Zadomawiam się
Ja dziś rozmawiałem z serwisem i otrzymałem informację że mogę założyć sobię hak na własną rękę. Gwarancji nie stracę. Ewentualnie na rzeczy które zostaną uszkodzone bezpośrednio przez montaż haka.

ciastek

Pionier e-mobilności
Ciekawe co ten tryb zmienia?
https://www.tesla.com/ownersmanual/...-4410-45A3-8337-BDF7342750F3.html#TRAILERMODE :
Przy włączonym trybie przyczepy część funkcji autopilota oraz tylne czujniki parkowania mogą nie być dostępne. Zmienia się także sposób działania następujących funkcji:
  • Tempomat uwzględniający sytuację drogową zwiększa dystans od poprzedzającego pojazdu.
  • Układ ostrzegania przed kolizją boczną jest aktywny, ale funkcja automatycznego kierowania nie interweniuje.
  • Układ automatycznego hamowania awaryjnego (patrz Asystent unikania kolizji) włącza hamulce z mniejszą siłą