EVdlaCiebie - pomoc w odbiorze TESLI

Boko

Fachowiec
A ja zamierzam skorzystać ze wsparcia przy odbiorze - kontaktowałem się z nimi już w grudniu i samo wsparcie przy odbiorze aż tyle nie kosztuje, co Wy tu wypisujcie :) W ostatnich latach odbierałem / byłem przy odbiorze 4 aut z salonu i wiem, że emocje czasem mogą wziąć górę, przez to coś się przeoczy, coś sprawdzi pobieżnie. Sam odebrałem Stingera z wgniotką na słupku A, chociaż wydawało mi się, że auto obejrzałem dokładnie. Znajomemu przy odbiorze Alfy giulii znalazłem kilka rzeczy, które on przeoczył (uszkodzona obudowa lusterka, brak liter na na podświetlanych listwach progowych i coś tam jeszcze).
Dlatego bierzesz wiecej osob ze soba. Ev dla ciebie kiedys mialo sens kiedy nie bylo przedstawicielstwa w Polsce.
Tak jak pisano- odbior samochodu z salonu to super doswiadczenie i wrazenie. Oddac to komus to jak oddac zone

JareG

Pionier e-mobilności
Tak jak pisano- odbior samochodu z salonu to super doswiadczenie i wrazenie. Oddac to komus to jak oddac zone
Dla mnie auto to rzecz do jeżdżenia. Nawet jeśli to S-klasa Mercedesa za 700 kafli. A odbiór.. na swojego oczojeba czekałem lekko 3 godziny, bo ten 'mój' sprzedawca w tym czasie 'wręczał' nabywcom jakiegoś KIA kluczyki, butelkę wina i chgw co tam jeszcze robił :D Ja w tym czasie obejrzałem sobie grata, ogólnie trzymał się kupy, więc jak przyszedł czas to wziąłem kluczyki, jakieś papiery, coś chyba tam podpisałem, butlę z winem też jakąś dostałem (za to polskiego manuala dać zapomnieli a mają nawet taki obowiązek :D) i w drogę :) I to było najfajniejsze z tego całego odbioru 🤣
IMO nie ma się czym podniecać.. ;)

Pozdrawiam

domas7

Zadomawiam się
Dlatego bierzesz wiecej osob ze soba. Ev dla ciebie kiedys mialo sens kiedy nie bylo przedstawicielstwa w Polsce.
Dlatego biorę EV dla Ciebie - są na miejscu i mają doświadczenie, to łatwiejsze niż raczej spontaniczne szukanie po znajomych, kto będzie miał czas na wycieczkę do stolicy akurat tego dnia, gdy będę miał odbiór.

Doktor

Posiadacz elektryka
Nie miałem czasu jechać pół Polski na umówiony termin przez Teslę. Skorzystałem z ich usług. Fachowe doradztwo, zawracałem im dupę w opór wszystkimi możliwymi pytaniami, przy odbiorze zrobili 90 zdjęć wszystkich detali, wykryli jedno minimalnie złe spasowanie, którego sam bym nie zauważył. Doradzili w kwestii akcesoriów, oklejania itd.
Czy warto? Mi się opłacało, chociaż mogło by być taniej, wiadomo. Gdybym jednak był z Warszawy +100km, to bym nie korzystał.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wiadomo.. Koszty ale pomniejszone o czas, kasę za dojazd, żarcie, czasem hotel. Kwestia skąd i dokąd. Dzień pracy to czasem zarobek wyższy lub podobny do kwoty tej usługi.
Więc... Każdemu wg zasług lub potrzeb .
Dawnymi laty, też był wybór. Jechać do np Berlina, za) atwiać formalności, czy dać zarobić pośrednikowi.
A do tego inaczej gdy słoneczko świeci a inaczej jak wieje jak cholera.
Dlatego to w sumie nie taka znów droga opcja.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Z tego co zrozumiałem to płacisz 2tys za odbiór w EV dla Ciebie zamiast w salonie Tesli. Czyli trzeba się pofatygować do Warszawy. Jak dla mnie to kasa wyrzucona w błoto. Ja zabrałem dwóch synów w Intercity i była to dla nich sama przyjemność z odbioru samochodu a dodatkowo mieli wycieczkę.