FSD - doświadczenia i informacje

gim-kg

Pionier e-mobilności
Ostatecznie kontynuując marzenia o cudownym świecie, sprzedając "stare" auto z FSD ale bez tej opcji , to w nowym samochodzie i na tym samym koncie, FSD powinno być tańsze o to co uprzednio już zapłaciliśmy. Czyli dopłacamy różnicę. Zawsze to coś
Jednak opcja przypisana do konta byłaby lepsza. Sprzedając samochód możesz pokazać kupującemu jak działa FSD, w momencie przepisania samochodu do innego konta znika w nim FSD, a u ciebie na koncie pojawia się „wiszące” które możesz przypisać do innego samochodu na twoim koncie. Kupisz nowy to przypisujesz do niego. To oczywiście byłaby opcja dla tych co kupili FSD, dla reszty subskrypcja.
To by też przywiązało użytkowników do marki. Dla przykładu @Bronek sprzedałby TM3, rozważając zakup innego samochodu np EQS miałby w głowie, że na swoim koncie Tesli ma FSD, wiec może lepiej wziąć TMS. Taki tylko przykład.

Bronek

Pionier e-mobilności
Racja, to nie podlega dyskusji. Ale widocznie traktują to jak zakup fizycznego ulepszenia.
Akcje marketingowe jak : darmowe ładowanie; pakiety premium darmo, rok... ; polecenia itd... To se ne wrati, chyba że im konkurencja dowali? Idei na razie nie ma, a wlaściwie jest tylko idea krzewienia elektromobilności i wizerunki marki, bo z pkt biznesu to zbytek.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Coś Elon pisał że do końca 2022r. już będzie FSD super zaawansowane.
A tu fajny link jak to teraz działa :)

Nie sadzisz ze stwierdzenie, ze „tak to teraz dziala” po obejrzeniu fail compilation jest zbyt daleko idące?
Nie mam zamiaru bronic fsd beta, bo nie jestem jego uzytkownikiem, ale jest wiecej ciekawych filmikow, ktore pokazuja ciagla jazde przez cala trase i to chyba jest bardziej rzetelne.
Nie wspomne juz, ze nie wiadomo czy ktores momenty nie byly nagrywane X releasow temu…

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie sadzisz ze stwierdzenie, ze „tak to teraz dziala” po obejrzeniu fail compilation jest zbyt daleko idące?
Nie mam zamiaru bronic fsd beta, bo nie jestem jego uzytkownikiem, ale jest wiecej ciekawych filmikow, ktore pokazuja ciagla jazde przez cala trase i to chyba jest bardziej rzetelne.
Nie wspomne juz, ze nie wiadomo czy ktorej momenty byly nagrywane 10 releasow temu…
Masz rację, zmieniłem opis. Problem z filmikami jest taki że ludzie wybierają warunki idealne i pokazują jak super jedzie :)
Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony ;)

Michal

Moderator
Właśnie - chciałbym zwrócić uwagę, że:
  • gość na filmie ma stary pasek na dole i widoczne na ekranie ikonki (wifi, BT, profile), które usunął update interfejsu v11 w grudniu, więc nie wiadomo kiedy to było nagrywane :p
  • film był nagrywany w Bostonie, a widać na nim gościa biegającego w krótkich spodenkach, więc pewnie nagranie pochodzi z września albo wcześniej.
  • od 31s widać, że auto zgubiło dane o samochodach poprzedzających auto, które wjechało na ten sam pas z prawej, co sugeruje, że wersja FSD była z przed przepisania go na przetwarzanie video (z przetwarzania klatek) oraz przed zapamiętywaniem przestrzennym i czasowym. Widać, że auto zajeżdża drogę i wszystko, co było przed nim na wizualizacji znika.

Gandalf

Pionier e-mobilności
W sumie już teraz (nawet biorąc pod uwagę tą fail-compilation) jeździ lepiej niż wielu ludzi, których spotyka się na drogach ;-)

Właśnie - chciałbym zwrócić uwagę, że gość na filmie ma stary pasek na dole
Ano, a ja tutaj niedawno dwa razy wspominałem o tym jak OGROMNE ulepszenia zostały wprowadzone do FSD w ostatnich wersjach.

(EDIT: konsolidacja dwóch postów)

Michal

Moderator
Tesla ma taką właściwość, że przyciąga jak magnes tzw. shot-sellers (grających na giełdowe spadki cen akcji firmy), teraz już mniej (bo większość z nich straciła majątek) ale nadal są takie próby. A oni zrobią wszystko, żeby nakręcić bacik z gówna i pokazać wszystko w najgorszym świetle - a nuż się uda, media podłapią i będzie gównoburza w sieci, która spowoduje spadek cen akcji. Stąd akurat 1.02.2022 pojawia się wideo "skomplilowane" z jakiś wybranych przejazdów prawdopodobnie w okresie kwiecień - wrzesień 2021. Ktoś ma do pokrycia swoje "shorty" i liczy na spadki, a tu pojawiają się wzrosty ;)

ATnet

Posiadacz elektryka
Tesla ma taką właściwość, że przyciąga jak magnes tzw. shot-sellers (grających na giełdowe spadki cen akcji firmy), teraz już mniej (bo większość z nich straciła majątek) ale nadal są takie próby. A oni zrobią wszystko, żeby nakręcić bacik z gówna i pokazać wszystko w najgorszym świetle - a nuż się uda, media podłapią i będzie gównoburza w sieci, która spowoduje spadek cen akcji. Stąd akurat 1.02.2022 pojawia się wideo "skomplilowane" z jakiś wybranych przejazdów prawdopodobnie w okresie kwiecień - wrzesień 2021. Ktoś ma do pokrycia swoje "shorty" i liczy na spadki, a tu pojawiają się wzrosty ;)
Myślenie w kategoriach spisek świata przeciwko "tesli" jest zabawny, nie lepiej przyznać że soft za 12K $ nie działa i firma robi w jajaco swoich klientów. Nie oni pierwsi i nie ostatni....