Tesla - Komunikarty / ostrzeżenia/ zgłoszenia awarii/ dziwne zachowania

Bronek

Pionier e-mobilności
drugi raz mam komunikat awarii SOS. Z prosbą o jego kalibracje w serwisie. Po nacisnieciu próbuje się łączyc, ale anuluję procedurę, bo nie chce robić dymu i nie wiem czy sie połaczy z Prezydentem Ameryki, Niemcami czy z Agencja Towarzyską? Komunikat znika po kilkunastu minutach.

PS Druga sprawa to wożenie zakupów na siedzeniach. Po raz pierwszy w samochodzie torba z zakupami każe mi zapinać pasy. ( tam są takie blaszki kontaktujace w gąbce - mam wielka ochotę wsadzić między nie kawalek taśmy izolacyjnej)

Lsk

Zadomawiam się
PS Druga sprawa to wożenie zakupów na siedzeniach. Po raz pierwszy w samochodzie torba z zakupami każe mi zapinać pasy. ( tam są takie blaszki kontaktujace w gąbce - mam wielka ochotę wsadzić między nie kawalek taśmy izolacyjnej)
O awarii na szczęście nic nie wiem ale odnośnie pasów dla zakupów to duzo samochodów jest już teraz tak wyczulona. Wydaje mi się ze kiedyś czytałem ze to jest ustawiane na coś około 10 kg.

danielm

Pionier e-mobilności
drugi raz mam komunikat awarii SOS. Z prosbą o jego kalibracje w serwisie. Po nacisnieciu próbuje się łączyc, ale anuluję procedurę, bo nie chce robić dymu i nie wiem czy sie połaczy z Prezydentem Ameryki, Niemcami czy z Agencja Towarzyską? Komunikat znika po kilkunastu minutach.

zakupy wozi się w przednim bagażniku ale... jeżdżąc do pracy z plecakiem z laptopem też musiałem zrzucać plecak na podłogę bo płakały czujniki :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Oto co znalazłem na koncie Tesli i pewnie dlatego mam płatosci za Boost w Funtach? Mieszkam w Uk o adresie naszym. A w przypadku zmiany kodu odpada zmiana innych danych. Kraj kompletnie nieedytowalny
Tego nie mogę zmienić, ale napisałem do supportu

Screenshot_20210331-111042_Chrome.jpg

danielm

Pionier e-mobilności
Oto co znalazłem na koncie Tesli i pewnie dlatego mam płatosci za Boost w Funtach? Mieszkam w Uk o adresie naszym. A w przypadku zmiany kodu odpada zmiana innych danych. Kraj kompletnie nieedytowalny
Tego nie mogę zmienić, ale napisałem do supportu
support też tego nie zmieni. mam austrie bo auto kupione przez pośrednika. zmienić sie nie da, mogliby przepisać na inne konto ale straciłbym refferale. cena to jedno ale informacje mailowe są po niemiecku którego nie znam :)

Bronek

Pionier e-mobilności
No to wszystko jasne. Powinienem miec kierownice po prawej ;-) Też Pośrednik ( z trzy Firmy? po drodze ale jedna Niemy dwie Polska). może zarejestrowana któras była UK? cHGW?

Bronek

Pionier e-mobilności
Myśle, że tak. Bo wtedy kiedy my kupowaliśmy to nie dało rady zrobić tego u nas. Nikt jak samochody przechodziły z rąk do rąk aby trafić do nas nie bawił sie w ich przekazywanie. konto pierwsze służyło by kupić
A my potem pisząc do Tesli ze skanami papierów przepisywalismy na siebie i tak mam. Z tym że ta częśc do danych płatności pomimo dodania własnej karty pozostała w UK. Niemniej to powinno być zmienione bez utraty na refferal.

Ale ekran wczesniej jest PL. Chba to "burdel edycyjny na ich stronach" podobnie jak to ze mam AWD z napedm na tylna oś.?
Screenshot_20210331-131933_Chrome.jpg

Last edited: