Ładowanie w trasie/mapy/aplikacje

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Ile razy sie ladowales w Pawlikach ? Ja probowalem okolo 20 razy… udalo sie pewnie z 6-9razy nie pamietam dokladnie. Ta stacja jest zla…
No to mam farta bo odkad są płatne to mam 2/2 Jedyny raz kiedy nie działało to jak bylo za darmoszke.
Kiedyś ZOE się nie lubiło z Orlenami, może teraz Tesla ma ten sam problem.

Bronek

Pionier e-mobilności
I TM3 da radę 7.2kW z jednej fazy ? chyba raczej 3.6kW (16A) skoro może max 3 x16A
Da radę Tylko NEMA (to czarne duże trzeba dokupic - bylo tu pisane kilka razy)
Jest 16A i 32A dawali 16A czy teraz dają?
Np. Teslowskie evse z nema 32A ładuje mi (synowi) Leafa ok 7 kW, bo Leaf jest z ładowarką 1fazową
Tesla też pozwala na 32A z 1 fazy, ale lepiej 3x16A co jest bsrdziej znośne dla instalacji i 2x szybciej przybywa km

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Tesla też pozwala na 32A z 1 fazy, ale lepiej 3x16A co jest bsrdziej znośne dla instalacji i 2x szybciej przybywa km
A patrz co za amerykańskie diabelstwo :devilish:

Jac3k

Posiadacz elektryka
Ja w zeszłym tygodniu jadąc ze Śląska do Dźwirzyna ładowałem się dwa razy, w Kostomlotach i na na Ekoen pod Zielona Górą. Takich stacji ładowania życzę nam kazdemu. Co ciekawe ładowanie na Ekoen bez podgrzewania ruszyło na 145 kW.

Jusand

Posiadacz elektryka
Jak wracam z Warszawy do Gdańska S7 to zawsze się ładuję na GW Mława. Zawsze działa, a teraz w styczniu wskazywałem pobliski Orlen żeby mi baterię podgrzało.
W sumie dobiłem do 90 % w Mławie ale był taki przeciwny wiatr że do domu dojechałem na 2%. Oczywiście TM3 SR+.

motorolapl

Zadomawiam się
witajcie, a jak jest z cenami na tych stacjach, czy to jest tak, ze greenway ma stałą cenę w całej PL, czy mogą być różne?
planuje trasę, Warszawa-Białka, i mi mapa podpowiada, zeby naładować się w Radomiu, ale Radom jest raptem 100KM od WWY... chyba na stacjach teslij jest najlepsza cena za prad

danielm

Pionier e-mobilności
witajcie, a jak jest z cenami na tych stacjach, czy to jest tak, ze greenway ma stałą cenę w całej PL, czy mogą być różne?
planuje trasę, Warszawa-Białka, i mi mapa podpowiada, zeby naładować się w Radomiu, ale Radom jest raptem 100KM od WWY... chyba na stacjach teslij jest najlepsza cena za prad
ceny są stałe w greenayu ale zależą od mocy przyłącza więc masz 4 widełki, do tego możesz je obniżyć abonamentami

Michal

Moderator
aaaha, dobrze wiedziec. myslalem, ze podjade, wsadze karte i zaplace za tyle ile się 'wleje'.
Widze, ze na niektorych stacjach,(patrze po https://www.plugshare.com/) ceny za 1KW dochodza 3pln. to jawny bandytyzm
Ionity - złodziejski koncern trucicieli z VW... Omijać i nie dać im zarobić.

krzyss

Pionier e-mobilności
Abonament GW oplaca sie juz po naladowaniu okolo 60kWh wiec lepiej go kupic przy dluzszej trasie.

Last edited: