Ładowanie w trasie/mapy/aplikacje

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Wydaje mi się, że najlepiej będzie zahaczyć o stację Orlenu (klik), .
ABRP wskazuje Sople albo Pawliki zależy jak naładowane auto będziesz mieć przy odbiorze

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Orlenom nie ufaj, a temu w Pawlikach to wcale… dziala jak chce.
Hmm ladowan na Orlenach mam sporo bez problemow, chyba ze to kwestia samej Tesli.

krzyss

Pionier e-mobilności
W jakim sensie można im nie ufać, ładowarka może nie działać? Przecież to w miarę świeże instalacje.
Orlen w Pawlikach nawet jak byl za darmo to zle dzialal.
Ogolnie wiekszosc ladowarek to ma sprawnosc na poziomie 70%

krzyss

Pionier e-mobilności
Hmm ladowan na Orlenach mam sporo bez problemow, chyba ze to kwestia samej Tesli.
Ile razy sie ladowales w Pawlikach ? Ja probowalem okolo 20 razy… udalo sie pewnie z 6-9razy nie pamietam dokladnie. Ta stacja jest zla…

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale jednak Orlen. :ROFLMAO:
W skrócie, jeśli o usługi chodzi, to siku tak, dwójka ujdzie, ale do ładowania Trójki wybierz jakiegoś przyzwoitego dostawcę usług :)
Swiezy sok pomaranczowy maja po 9zl za 0,4L a to dobra cena ;)
Czyli siku i sok.

JareG

Pionier e-mobilności
(...) W Mławie wolałbym się nie ładować bo bateria będzie miała ponad 70 %
Pewnie, że lepiej się ładowac np. z 10% :D
.. ale jak z 70% doładujesz się do 90, to się nic nie stanie - przecież i tak zaraz to 'wypalisz'
BTW: Jeśli Mława się nie podoba, to potem masz GW w Nidzicy (ale to 40kW i to słabe), i w Ostródzie

Pozdrawiam

sd tosia

Posiadacz elektryka
Z Ząbek napompowanym do prawie 100% LR (ładowanie jeszcze na pobliskim Lotosie na Radzymińskiej, gdy się opłacało) można było do Gdyni dotrzeć spokojnie (=105-110km/h) jadąc S7, ale wtedy do granicy mazowieckiego od Płońska to były wykopki i nie dało się cisnąć, nie wiem jak teraz.
A no tak: było cieplej(~15 st.C), czyli mniej energii żarło. Dojechałem na 14%.

Last edited: