Ubezpieczenie Tesli Model 3 - co trzeba wiedzieć (PZU, Hestia, ...)

krzyss

Pionier e-mobilności
To by wychodzilo ze roczna tesla wg. hestii jest warta 233kbrutto.
To niezle... moze niepotrzebnie bilismy pianę że PZU zaniża ... aż spytam agenta.

karol.kar

Pionier e-mobilności
Dostałem taką ofertę. Santander Leasing, odbiór marzec 2022. Liczone od 250tys. zł.

1645108585423.png

krzyss

Pionier e-mobilności

3skowy

Zadomawiam się
To by wychodzilo ze roczna tesla wg. hestii jest warta 233kbrutto.
To niezle... moze niepotrzebnie bilismy pianę że PZU zaniża ... aż spytam agenta.
To jest 11k brutto straty w rok... A w sumie ona była kupowana pewnie jeszcze za 240kPLN. To chyba nie jest taka duża utrata?

krzyss

Pionier e-mobilności
To jest 11k brutto straty w rok... A w sumie ona była kupowana pewnie jeszcze za 240kPLN. To chyba nie jest taka duża utrata?
Dokładnie tak. Ja myslalem ze kwota na polisie to wartosc auta brutto. A to jest netto...

pluto

Pionier e-mobilności
Warta nie jest zainteresowana ubezpieczaniem elektryków dlatego daje takie zaporowe kalkulacje.
Tydzień temu wznawiałem ubezpieczenie ZOE i także wyliczyli mi pełne ubezpieczenie na kwotę 16 400 zł - a tymczasem w innym towarzystwie poszło za 1790 zł. (OC AC NNW + szyby).
Różnica spora.

Hestia trochę zaczyna mieszać na rynku ubezpieczeń samochodów elektrycznych, więc cena powinna spadać.
Pytanie tylko jak będzie z likwidacją szkód u nich ?

krzyss

Pionier e-mobilności
W zeszłym roku od Santadera dostałem lepszą ofertę, niż u niego.
No tego nigdy nie wiadomo. Santander jak daje swoja to mniej sprawdza znizki itp.
Ja na odwrot z santandera w tym roku na przedluzenie powyzej 6000 z assistance, a w pzu ponizej 5000 wiec oplaca mi sie nawet dodatkowa oplate uiscic.