Pierwsze dostawy w 2022

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja tez 11! Widzimy się
No nie sądzę. Przed chwilą miałem telefon że im późno auta dojechały i nie ma kto ich przygotować do wydania. Więc chcą przełożyć na poniedziałek. Dobrze ze dzisiaj zadzwonili a nie jutro. Auto mam wynajęte, przyszly tydzień ułożony już...

ostrix

Zadomawiam się
No nie sądzę. Przed chwilą miałem telefon że im późno auta dojechały i nie ma kto ich przygotować do wydania. Więc chcą przełożyć na poniedziałek. Dobrze ze dzisiaj zadzwonili a nie jutro. Auto mam wynajęte, przyszly tydzień ułożony już...
A to lipa, moje jest od zeszłego tygodnia, wiec czeka na odbiór, który przesunąłem z środy na sobotę :)

pmlody

Pionier e-mobilności
A to lipa, moje jest od zeszłego tygodnia, wiec czeka na odbiór, który przesunąłem z środy na sobotę :)
Mam inne określenia na takie coś. Mogli zadzwonić rano, że nie wiedzą czy będzie auto a nie po 16. Tym bardziej że chcieli pierwotnie na dzisiaj umówić odbiór.

nyknow

Fachowiec
Odebrałem dzisiaj - odbiór to w sumie podpis na tablecie i tyle. Nie zrobiłem zdjęcia ale aut do wydania było niewiele - ok 20 na placu. Bateria 73%, dwa razy po 20 min ladowalem się po drodze na greenway (pozytywne doświadczenie - trochę głośne to ladowanie ale ok). Czasami coś buczy w tym aucie jak stoi (tak jakby się ladowal albo podgrzewał baterie ???? - tez tak macie?). To co jeszcze zaobserwowałem to to ze to auto jest bardzo twarde (w sensie zawieszenie). Fotele trochę mało wygodne jak dla mnie ale może to kwestia przyzwyczajenia. Poza tym wszystko ok.

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja w sumie też. Tuż przed zamknięciem bo udali się magicznie jednak wydać dzisiaj auto. A że byłem z psami I Pankiem to miałem zamieszanie z logistyka więc dopiero teraz piszę. Zdjęć też jie mam bo finalnie zapomniałem. Auto super, zanim wyjechałem z Warszawy to już się skalibrowalo więc połowę ekspresówki przejechałem do Lublina na autopilocie.

nyknow

Fachowiec
Ja w sumie też. Tuż przed zamknięciem bo udali się magicznie jednak wydać dzisiaj auto. A że byłem z psami I Pankiem to miałem zamieszanie z logistyka więc dopiero teraz piszę. Zdjęć też jie mam bo finalnie zapomniałem. Auto super, zanim wyjechałem z Warszawy to już się skalibrowalo więc połowę ekspresówki przejechałem do Lublina na autopilocie.
Jak działa ten autopilot ? ;). W sensie ze on utrzymuje prędkość i trzyma się pasa ale w sensie takim ze jak zjeżdża z pasa to każe kierować a nie ze sam jedzie ?

nyknow

Fachowiec
Jeszcze u mnie jest aktualizacja 2022.8.2 - to już sprawdzona aktualizacja czy lepiej nie aktualizować na razie bo może to dopiero w fazie testów ?

pmlody

Pionier e-mobilności
Jak działa ten autopilot ? ;). W sensie ze on utrzymuje prędkość i trzyma się pasa ale w sensie takim ze jak zjeżdża z pasa to każe kierować a nie ze sam jedzie ?
To ten standardowy :D działa tak że trzyma prędkość i pas. Mi wystarczy.

nyknow

Fachowiec
Ja tez mam standardowy - prędkość trzyma ale pas trzyma rozumiem chwilowo i krzyczy skręcając ale trzeba złapać kierownice (jak bym nie złapał to nie wiem co by się stało w sumie). A nie jest tak ze jedzie dalej bez hałasowania ;) - zeby tak było pewnie trzeba dokupić ten autopilot bardziej zaawansowany …. nie sprawdzałem tego w sumie przed zakupem bo generalnie ten autopilot to nie dla mnie ;). Ty do Lublina a ja do Rzeszowa (pewnie podobna droga jechaliśmy) - testowo ladowalem w rykach przy hoteliku jakimś - fajnie ;)