pytanie o taki message: Dashcam uSB drive is too small

nyknow

Fachowiec
Witam,
Wczoraj po aktualizacji do 2022.8.2.5 pojawiła się taka wiadomosc na wyświetlaczu (jakas tam pomarańczowa kropeczka po nacisnieciu ktorej pojawia sie wlasnie taka wiadomosc). Generalnie to nie wiem o co chodzi bo nie mam nic włozonego do żadnego USB i nigdy nie miałem i nic nie ustawiałem.

Ktos miał cos takiego i cos z tym zrobił - teoretycznie to mi to nie przeszkadza (ta kropka) ale jakby byl jakiś spososb zeby jej się pozbyc to chętnie :)

Michal

Moderator
Skoro nie masz wsadzonego USB w schowku to wyłącz w ustawieniach wartownika i nie powinien krzyczeć, że za mało pamięci ;)

nyknow

Fachowiec
Skoro nie masz wsadzonego USB w schowku to wyłącz w ustawieniach wartownika i nie powinien krzyczeć, że za mało pamięci ;)
no tylko ze on nie jest włączony - rozumiem że pisząc wartownik masz na myśli sentry mode?

Michal

Moderator
Tak mam na myśli jego włączenie w ustawieniach, jeśli nie jest to nie wiem. Ja mam wsadzony pendrive więc ciężko mi coś więcej poradzić.

nyknow

Fachowiec
Tak mam na myśli jego włączenie w ustawieniach, jeśli nie jest to nie wiem. Ja mam wsadzony pendrive więc ciężko mi coś więcej poradzić.
OK dzięki - wyłączony jest - zakładam, że samo się naprawi :)

Michal

Moderator
Próbowałeś robić restart? Może wystarczy miękki - przytrzymanie obu rolek przez 10-30 sekund.
Jak nie to twardy restart - też rolki ale tym razem z hamulcem.

ciastek

Pionier e-mobilności
Generalnie to nie wiem o co chodzi bo nie mam nic włozonego do żadnego USB i nigdy nie miałem i nic nie ustawiałem.
Dziwne, by w takiej sytuacji wyświetlał ten błąd. Wiesz, że masz 5 portów USB? 2x USB-C w konsoli środkowej, 2x USB-C dla pasażerów z tyłu, 1x USB-A w schowku "na rękawiczki".

nyknow

Fachowiec
Próbowałeś robić restart? Może wystarczy miękki - przytrzymanie obu rolek przez 10-30 sekund.
Jak nie to twardy restart - też rolki ale tym razem z hamulcem.
Napewno nie masz nic wpietego w schowku przed pasazerem ?
Restartu nie robiłem. Przepraszam okazało się ze w schowku mam jakiś pendrive tesli - nie wiem co tam jest i po co on tam jest - zostawiłem go i tyle. Co do komunikatu to już niby nie jest aktualny - w sensie nie ma tej kropki pomarańczowej ale w tej historii jest ze 3 dni temu była taka wiadomosc. Dziwne.

Wesołych Świąt !!!